Föraren häktad

På onsdagen anhölls ytterligare en man misstänkt för inblandning i rånet och kidnappningen av en Vimmerybo dagarna före jul. Den anhållne mannen är i 30-årsåldern och hemmahörande i norra Kalmar län och ska vara den som körde den bil i vilken en 19-åring bortfördes.

Vimmerby2007-01-04 07:39

- Det nya gripandet innebär att jag begärt anstånd med åtalen mot de tre misstänkta som suttit häktade en tid, berättar åklagare Bo Svensson i Kalmar.
Den man som anhölls på onsdagen har varit misstänkt för delaktighet men enligt åklagare Bo Svensson har man inte haft ett säkert namn förrän nu.
- Gripandet innebär fortsatt teknisk undersökning och nya förhör vilket gör att jag tvingas begära anstånd med åtalen mot kvartetten, säger åklagare Bo Svensson.
Händelsen som ligger bakom gripandena av fyra misstänkta och av vilka tre suttit häktade sedan den 21 december inträffade veckoslutet före julhelgen.
Genom det senaste gripandet på onsdagen finns inget offentliggörande av förundersökningen ännu. Vid häktningsförhandlingen, som hölls inför stängda dörrar, mot tre Vimmerbybor i 25-årsåldern har enligt uppgift framkommit att en 19-årig Vimmerbybo rånats och bortförts.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om