Före detta Vimmerbyidrottare åtalas - misstänks för våldtäkt och misshandel

Under några säsonger var idrottsmannen framgångsrik i en klubb i Vimmerby kommun. Nu åtalas han för våldtäkt på en ung kvinna. Mannen, som den gångna säsongen var aktiv i en förening på hög nivå på annan ort, nekar till anklagelserna.

ÅTALAD. I vintras greps en idrottsman, tidigare verksam i en klubb i Vimmerby kommun,  misstänkt för våldtäkt. Nu har åtal väckts mot honom. Foto: TT

ÅTALAD. I vintras greps en idrottsman, tidigare verksam i en klubb i Vimmerby kommun, misstänkt för våldtäkt. Nu har åtal väckts mot honom. Foto: TT

Foto:

Vimmerby2016-04-15 05:08


Det var i början av december i fjol som mannen, som är i 25-årsåldern, och kvinnan möttes på ett uteställe i mannens nuvarande hemstad. Tillsammans med ytterligare två personer åkte de bil hem till mannens lägenhet, där han senare med våld ska ha tvingat till sig både oralt och vaginalt sex, dragit i hennes hår och slagit henne, enligt åklagaren, som lämnade in sin stämningsansökan till tingsrätten häromdagen.

Mannen medger samlag
- Kvinnan var tydlig med att hon inte ville ha något sexuellt umgänge med mannen, utan att de skulle lära känna varandra. I lägenheten blev hon varse att han ville något annat, berättar åklagaren i fallet.

Kvinnan har i förhör sagt att hon först tvingades till sexuella handlingar och därefter samlag. Hon menar också att hon gjort så tydligt motstånd, både fysiskt och verbalt, att mannen måste ha förstått att hon inte ville vara med.

Kvinnan berättar också att mannen vid övergreppet ska ha tryckt ner henne i en säng, hållit fast henne och därefter misshandlat henne.

Mannen medger att de båda haft samlag, men nekar till att brott har begåtts.

- Han hävdar att kvinnan var med på det som hände - att man var överens och att det skedde med samtycke, säger åklagaren.

Teknisk bevisning
Efter övergreppet tog sig kvinnan själv ut ur mannens lägenhet och larmade en vän som kom och hämtade henne.

Som vittnen har åklagaren kallat de två män som åkte med i samma bil som mannen och kvinnan till hans lägenhet. Detta i syfte att bevisa att de inte på något sätt haft någon nära eller intim relation med varandra. Ytterligare ett vittne är kallat, den person som hämtade kvinnan på platsen.

Utöver kvinnans berättelse samt vittnesmålen finns också teknisk bevisning som åklagaren anser styrker kvinnans berättelse - bland annat rättsintyg till styrkande av att kvinnan utsatts för våld samt klädundersökning till styrkande av att kvinnan klätts av mot sin vilja.

- Som framgår av rättsintyget har kvinnan en del skador på kroppen. Sammantaget menar jag att kvinnans berättelse är trovärdig och bevisläget gott, säger åklagaren.

Hela förundersökningen är sekretessbelagd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om