Förening reagerar efter stök och stölder

Stökigt beteende och knivstölder får Vimmerby Kampsports ledare att reagera kraftfullt. "Noll tolerans mot sådant beteende."

Mellan 50-60 barn tränar varje vecka hos Vimmerby Kampsport.

Mellan 50-60 barn tränar varje vecka hos Vimmerby Kampsport.

Foto: Privat

Vimmerby2023-05-02 12:00

Vimmerby Kampsport har på senare tid haft problem med barn- och ungdomar som vistas i föreningens lokaler utanför träningstid. Högljutt och stökigt beteende i korridorer och övriga utrymmen har medfört att de som tränar har blivit störda. 

Situationen gick överstyr då elever trots upprepade tillsägelser vistades i utrymmen där de inte har rätt att vara. Det stals också två träningsknivar från förrådet.

– Det handlar om mjuka träningsknivar i gummi, så det är inga vassa föremål vi pratar om. Det är heller inget större ekonomiskt värde i knivarna utan det är mer själva principen, att ungarna har varit och norpat grejer som de inte har rätt till, säger Patric Sköld, kassör och huvudinstruktör för taekwondon.

Föreningen har valt att inte polisanmäla stölden av knivarna. 

– Vi har uppmanat den eller de som tog dem att lämna tillbaka dem, men än så länge har det inte skett. Ärligt talat tror jag det är större chans att de hamnar i soptunnan än att de kommer tillbaka till oss. Det är som sagt inga vassa grejer och värdet är ett par hundra kronor, men det är inte roligt när det försvinner saker. 

Vimmerby Kampsport har en stor barn- och ungdomsverksamhet, med omkring 50-60 barn som tränar varje vecka i källarlokalen på Järnvägsallén. Från och med nu är det nya regler som gäller för vistelse i lokalerna. Eleverna ska vara på plats tio minuter innan träningen, varken tidigare eller senare om det inte finns speciella skäl, och ska lämna lokalen direkt efter. Alla barn som tränar har fått tydliga instruktioner om vad som gäller och i ett inlägg på sociala medier vänder sig också föreningen till vårdnadshavarna. 

– När barnen väl tränar så sköter de sig, men det som de behöver få in är att även korridorerna tillhör kampsportens lokaler. Om vi som instruktörer ska kunna hålla en givande träning ska vi inte behöva ha koll på andra elever som faktiskt inte ska vara på plats. När det spårar ur måste man stämma i bäcken och nu är det nolltolerans som gäller. Som alla andra arbetsplatser vill vi ha en så bra arbetsmiljö som möjligt för att kunna hålla så hög kvalitet på kurserna som möjligt, säger Patric Sköld.

Efter att informationen gick ut har situationen lugnat ner sig en aning. 

– Det har redan blivit betydligt bättre, men det kommer säkert ta ett tag innan det sätter sig ordentligt, säger Patric Sköld.

Föreningen har sin träningslokal på Järnvägsallén.
Föreningen har sin träningslokal på Järnvägsallén.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!