Förening mister hela bidraget

Gullringens fritidslokaler mister hela sitt kommunala stöd på 20 000 kronor.
- Vi kan inte ge stöd med skattepengar till en förening som drar in över 100 000 kronor på sin vandrarhemsverksamhet, anser kultur- och fritidsnämndens ordförande Annika Carlson, M.

Vimmerby2011-10-11 06:19

Nämnden står dock inte enig bakom beslutet att avslå föreningens ansökan om bidrag för i år.
- Här nollar man stödet till en förening utan att ta reda på några som helst konsekvenser eller följder av det. Det anser vi är fel, säger Peter Högberg, S.
Sossarna vill ge 19 000 kronor i kommunalt bidrag till Gullringens Fritidslokaler som driver samlingslokal och vandrarhemsverksamhet i "gamla värdshuset" i samhället.
Kultur- och fritidsnämnden beslutade vid förra sammanträdet att införa nya bidragsregler för de lokalägande föreningarna. De ska inte gälla förrän från och med 2013. I år får föreningarna bidrag utifrån den gamla principen som bygger på vilka driftskostnader föreningarna haft för sina lokaler.
Det är den redovisningen Annika Carlson har som grund när hon och de borgerliga avslår ansökan.
- Föreningen har god ekonomi, 476 gästnätter har givit intäkter på drygt 100 000 kronor, då kan vi inte motivera att bidra med skattebetalarnas pengar, samtidigt som det skärs bort i skolan och omsorgen, anser hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om