Populär förening växer – Startar ny grupp

Behovet av glitter och glamour och framför allt självkärlek visade sig vara stort. Nu startar en ny grupp i burlesque.

Janna Corneliusson, Elin Mångren och Cathrin Åhlén är de tre grundarna till föreningen Wimmerby Burlesque Society.

Janna Corneliusson, Elin Mångren och Cathrin Åhlén är de tre grundarna till föreningen Wimmerby Burlesque Society.

Foto: Privat

Vimmerby2023-01-30 21:00

Det är ganska exakt ett år sedan som föreningen Wimmerby Burlesque Society såg dagens ljus i Vimmerby. Bakom satsningen fanns Janna Corneliusson, Cathrin Åhlén och Elin Mångren. Sedan starten har föreningen växt till en gedigen skara som ses en gång i månaden på vad de själva kallar "glitterjunta". 

– Intresset är stort, vilket är jätteroligt. Vi har en grupp på 17 fantastiska personer och de har utvecklats jättemycket. Nu är det fler som vill vara med och det känns inte rättvist mot någon att göra den befintliga gruppen större. Istället väljer vi att starta en helt ny grupp, säger Janna Corneliusson.

Nya medlemmar är välkomna i samband med vårens första träff den 8 februari. 

– Under kvällen bjuder vi på historia, vad som fick oss att börja och varför vi tycker att du passar hos oss. Dessutom kommer man få reda på vad en glitterjunta är och konsten i att skapa ett alter-ego. Man kommer också kunna "strassa loss" och frottera i vårt dressing-room bland paljetter, tassels och fjädrar. 

Burlesque är en ganska smal genre, är du förvånad över gensvaret?

– Det här är ju inte en danskurs i första hand utan handlar mer om livsstil, att få in glamour och dekadens i sitt liv och lära sig att tycka om sig själv. Det finns uppenbarligen ett behov av det och det är jätteroligt att vi har hittat varandra i den här gruppen.

Vilka är med i föreningen?

– Det är främst kvinnor men alla är såklart välkomna. Och det är blandade åldrar från 20 plus till 50 plus. Det är människor i olika livssituationer och ett fantastiskt kvinnligt community där huvudfokus är självkärlek och feminin kraft. 

Längre fram i februari startar också en ny danskurs under rubriken "glitter och fnitter". Under tio kurstillfällen kommer klassika burlesque-element som bumps and grinds, tease, boa, glove peel, stocking peel och tassel twirling gås igenom.

– Det är klassiskt glamour-burlesque men vi är såklart öppna för deltagarnas önskemål. Det kan bli någon form av uppvisning efteråt men allt hänger på vad deltagarna vill.

Den som är uppmärksam framöver kan eventuellt upptäcka Janna Corneliusson med flera som bakgrundsdansare till ett framträdande i tv-programmet Talang.

– Vi var där och gjorde ett nummer, så får vi se om de klipper in oss eller inte. Men det kan vara så att vi syns någon fredag framöver och kanske kan det bidra till att fler får upp ögonen för burlesque. 

Wimmerby Burlesque Society märker att många är intresserade av glitter och glamour.
Wimmerby Burlesque Society märker att många är intresserade av glitter och glamour.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!