Komedianterna tvingas ställa in årets stadsvandringar

På måndagskvällen meddelade teatersällskapet Komedianterna att man tvingas ställa in samtliga föreställningar av årets stadsvandring på grund av akut sjukdom i ensemblen. "Det är såklart väldigt, väldigt tråkigt", säger Lasse Öhman.

Föreningens ordförande Lasse Öhman, här i rollen som doktor Munthe vid Komedianternas stadsvandring år 2016.

Föreningens ordförande Lasse Öhman, här i rollen som doktor Munthe vid Komedianternas stadsvandring år 2016.

Foto: Arkiv

Vimmerby2023-07-05 08:48

Lasse Öhman, ordförande i Komedianterna, berättar att en medlem ur ensemblen plötsligt blivit allvarligt sjuk.

– Det är bara några veckor kvar till stadsvandringarna nu och vi har helt enkelt inte tillräckligt med andra skådespelare för att ersätta rollerna, vi hinner inte med det, säger han.

Komediantens stadsvandringar skulle ha dragit igång den 25 juli och årets upplaga det skulle bli en fullskalig comeback efter pandemin då de populära stadsvandringarna av förklarliga skäl var inställda. 

– Både vi och Vimmerbyborna har längtat efter det här. Vi hade skogsvandringarna i Brännebro och det var mycket uppskattat. Manus och alla roller och vi hade börjat sälja biljetter. När beskedet kom nu blev vi bara stående och undrade vad vi skulle göra. Vi var helt enkelt tvungna att ställa in och det är såklart väldigt, väldigt tråkigt, säger Lasse Öhman.

Vad innebär det ekonomiskt för föreningen att man tvingas ställa in?

– Vi har bra ekonomi och går inte i konkurs men vi vill ju spela lustiga figurer och springa runt på stan, det är det som är grejen. 

Komedianterna har flera andra evenemang planerade för sensommaren och hösten. Enligt ordföranden ska de inte vara i fara.

– Det kommer vi att köra ändå och det ska bli aktiviteter och föreställningar bland annat framåt jul, det blir som vanligt.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!