Företag satsar i Vimmerby – hoppas kunna utöka

Nytt namn, ny lokal och ny grafisk profil. Det blir verkligen en nytändning för Virserumsföretaget som nu etablerar sig i Vimmerby.

Än så länge är det ganska tomt i kontorslokalen, men Elias Löfquist Dehlin och Lars Löfquist hoppas att det snart ska vara inrett och klart.

Än så länge är det ganska tomt i kontorslokalen, men Elias Löfquist Dehlin och Lars Löfquist hoppas att det snart ska vara inrett och klart.

Foto: Eva Harrysson

Vimmerby2023-06-15 06:00

Det handlar om tidigare Virserums Golvservice som vidgar sina vyer och flyttar in i en lokal i Böndernas Hus på Vimmerbyallén. Samtidigt har företaget bytt namn till Wirå Golv & Måleri och ändrar i och med det också hela sin grafiska profil och hemsida. 

Elias Löfquist Dehlin är andra generationen som driver företaget och han berättar om anledningen till förändringen. 

– Vi har en framtidstro och hoppas kunna växa. Rent geografiskt så passar det oss bra att öppna filial i Vimmerby, eftersom vi är verksamma i Hultsfred, Uppvidinge, Vetlanda och Vimmerby kommuner. Namnbytet är också ett steg i förändringen då vi inte längre blir lika ortsknutna till Virserum  - även om Wirum är en forkortning av Virserum.

Sedan tidigare finns färgbutik och lager i Virserum. Nu öppnar man också ett kontor i Vimmerby. Tanken är att Elias Löfquist Dehlin ska sköta offerter, kundkontakter och annat kontorsarbete därifrån.

– Allt det här innebär en nytändning och en satsning. Kortsiktigt blir det ju också en utmaning i att göra något nytt, men det känns jättekul, säger han.

Samtidigt som det sker många yttre förändringar i företaget är själva kärnan densamma - nämligen tjänster inom golvläggning, våtrum och måleri, inom allt från nybyggnation till smårenoveringar. Företaget har idag sex anställda och samarbetar även med andra företag kring vissa jobb. Någon utökning på personalsidan är inte aktuell - åtminstone inte just nu.

– Men på sikt hoppas vi det eftersom vi räknar med en större kundkrets, säger Elias Löfquist Dehlin. 

– Sedan får vi se hur det utvecklar sig framåt, kanske behöver vi lite lagerutrymme här i Vimmerby också framöver, säger Lars Löfquist.

Wirå Golv & Måleri är ett familjeföretag med en lång historia. Verksamheten grundades i Virserum i slutet av 60-talet. För 21 år sedan köpte Lars Löfquist företaget. Sonen Elias har arbetat i företaget i 19 år och är numera "chefen". 

– Jag äger fortfarande företaget, men tanken är väl att jag ska börja trappa ner på sikt. Det är jätteroligt att få se företaget utvecklas på det här sättet, säger Lars Löfquist. 

Hur ser ni på riskerna med att satsa i en tid när byggbranschen är skakig?

– Visst är marknaden upp och ner. Men vi tror på det vi gör och att våra tjänster är efterfrågade. Vi tror och hoppas att det vänder snart, säger Elias Löfquist Dehlin. 

Ett nyöppnat kontor i Vimmerby skapar nya möjligheter för Wirå Golv & Måleri. Elias Löfquist Dehlin och Lars Löfquist driver familjeföretaget ihop.
Ett nyöppnat kontor i Vimmerby skapar nya möjligheter för Wirå Golv & Måleri. Elias Löfquist Dehlin och Lars Löfquist driver familjeföretaget ihop.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!