Företag etablerar sig i Vimmerby – tar över personal

Om bara två veckor drar ett nytt företag igång sin etablering i Vimmerby på allvar. VD Patrik Sandsted berättar om valet av Vimmerby: "Vi tycker att Vimmerby passar delvis bra på vår karta och delvis så passar storleken på stad in, det passar vår profil helt enkelt."

"Vi har ett bra koncept som passar in i Vimmerby", säger Patrik Sandstedt, som syns i förgrunden.

"Vi har ett bra koncept som passar in i Vimmerby", säger Patrik Sandstedt, som syns i förgrunden.

Foto: Privat

Vimmerby2021-11-08 14:04

Under förra veckan kom nyheten att det anrika företaget Dahlbergs Elektriska gått i konkurs och att verksamheten avvecklas. De sju anställda som fanns i Vimmerby hann inte bli arbetslösa, utan de har alla fått anställning på Sandstedt El som nu etablerar sig i Vimmerby.

– Vi har lyckats anställa sju jättebra killar som framförallt passar in i den kulturen som vi har, vi har en väldigt familjär kultur och de passar väldigt bra in i den, säger Patrik Sandstedt.

Att hitta personal kan vara svårt. 

– Det är en bristvara överlag på hantverkare. Sen är det ju också väldigt svårt att hitta rätt personal, som passar in, men det tycker vi absolut att vi har gjort i det här fallet. 

Företaget startades år 2000 i Nässjö och har sedan dess etablerat sig i både Jönköping och Habo. Företaget har 60 anställda. 

Att satsa på Vimmerby, som ligger en längre bit ifrån de andra orterna ser Sandstedt inte några problem med.

– Jag tror inte att det egentligen har så stor betydelse i dagens digitaliserade samhälle och vi har ett jättefokus på att digitalisera oss, så just det har inte så stor betydelse för företaget i sig.

Just nu letar man lokaler för fullt. 

– Vi letar nya lokaler, så det är inte klart var vi kommer bedriva vår verksamhet, säger Sandstedt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!