Företag i kö för industritomter

Minst fem mindre Vimmerbyföretag behöver mera mark för att kunna bygga ut eller bygga nytt.
En större industri köar för att kunna bygga en ny industri i Vimmerby.

Vimmerby2011-07-02 04:05

- Det kan ge en del nya jobb, så det är viktigt att vi snabbt kan komma fram och lösa läget med nya industritomter, det är bra tryck i industrin i Vimmerby nu, säger kommunalrådet Micael Glennfalk, M.
Samtidigt är tillgången till färdig industrimark minst sagt begränsad. Även de sista mindre tomterna på södra industriområdet är sålda eller är på väg att säljas.
- Det vi har som är klart att erbjuda direkt är nya privata tomter i Gullringen som finns tillgängliga via Gullringshus, men i Vimmerby finns inte särskilt mycket kvar, säger han.

Tre varianter
Det avser kommunstyrelsen att möta på flera fronter, och vill bland annat exploatera delar av Ceosområdet, försöka köpa privatmark söder om Arla-rondellen och även ställa i ordning delar av Krönsmon.
- Vi ska göra nya mätningar av Ceosområdet för att få en bättre bild av markens beskaffenhet, vi vill undvika att exploatera de delar där det är djupt med torv, säger Glennfalk.
Utifrån mätningsresultatet ska mindre industritomter skapas i området mellan konstgräsplanen och Fönstergatan. På andra delar kan det bli grönområde eller kanske dagvattendammar.
- Vi räknar med att kunna ta beslut om de nödvändiga åtgärderna tidigt i höst, helst i augusti.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om