Företag vill utöka i Vimmerby

"Så fort vi hittar en lokal kommer vi öppna en ny klinik i Vimmerby", berättar Ulf Andersson vd för Vaccinova AB.

"Vi har ökad efterfrågan totalt sett. Det vi ser i Vimmerby är att det är ett begränsat utrymme i apoteket. För att kunna öka på med fler dagar så behöver vi egen lokal", berättar Ulf Andersson vd för Vaccinova. På bild kliniken i Västervik.

"Vi har ökad efterfrågan totalt sett. Det vi ser i Vimmerby är att det är ett begränsat utrymme i apoteket. För att kunna öka på med fler dagar så behöver vi egen lokal", berättar Ulf Andersson vd för Vaccinova. På bild kliniken i Västervik.

Foto: Privat

Vimmerby2023-06-05 19:30

Vaccinföretaget Vaccinova vill utvidga sin verksamhet i Vimmerby och söker efter lokal. 

– Vi har alltid högt tryck i Vimmerby. Det är så stort upptagningsområde med bland annat Hultsfred. Så vi vill öppna en klinik på stan på samma sätt som vi gjort i Västervik, berättar Ulf Andersson.

Företaget har totalt 103 kliniker i Sverige och har sedan tidigare bedrivit verksamhet inne hos Apotek Hjärtat i Vimmerby. 

– Vi har öppet ett par dagar i veckan inne på Hjärtat. Men det blir mycket folk och är ett begränsat utrymme. Vi kan inte belasta apoteket så mycket mer. Så för att kunna ha öppet mer söker vi lokal. Vi behöver mer plats så att vi kan ha två sköterskor som vaccinerar samtidigt. 

Om ni får tag i lokal hur snabbt kan ni etablera er i Vimmerby?

– Ett par veckor max. Vi har personal så att det räcker. Så hittar vi lokal flyttar vi in jättesnabbt. Om det behövs målas och fixas till gör vi det senare på vintern. 

Kommer ni ha öppet även på vintern?

– Vi söker för permanent bruk i Vimmerby. Vi kör bara året runt-verksamheter och har inget som endast är säsongsbundet. Vi tycker att det är bättre för kunderna. I Västervik har vi öppet 3-4 dagar i veckan och det skulle vara samma här.

undefined
"Vi har sökt lokal länge men knappt fått någon respons alls. Vi brukar få bra respons när vi söker via näringslivscentrum men här har det inte kommit vidare, jag vet att de försöker för fullt", säger Ulf Andersson VD för Vaccinova. Företaget bedriver i nuläget verksamhet två dagar i veckan inne hos Apotek Hjärtat i Vimmerby.

Jakten på en lokal har pågått ett år men hittills har responsen uteblivit. Ulf Andersson menar att förteget kan tänka sig olika lösningar för att lösa lokalfrågan.

– I Vadstena har vi ett jättefint rum hos en frisör. I brist på andra lokaler hade en sådan lösning kunnat fungera i Vimmerby. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!