Företagare från Vimmerby har fått nytt uppdrag

Byggsektorn är en mansdominerad bransch. Nu har XL-BYGG skapat ett kvinnligt nätverk – där Linda Carlsson på Materialmännen har en nyckelroll.

Nätverkets styrgrupp består av Annelie Ingemarson, Linda Nyberg, Linda Carlsson, Helene Ebelvod och Ulrika Svensson.

Nätverkets styrgrupp består av Annelie Ingemarson, Linda Nyberg, Linda Carlsson, Helene Ebelvod och Ulrika Svensson.

Foto: Pressbild

Vimmerby2023-11-14 15:26

Syftet med det nya nätverket är att utbyta erfarenheter, inspirera varandra och långsiktigt få in fler kvinnor i branschen. Det skriver butikskedjan i ett pressmeddelande.

Linda Carlsson, som är delägare i XL-BYGG Materialmännen, gillar initiativet.

– Detta är ett naturligt steg för oss. Det är många medlemmar som har efterfrågat detta initiativ och vi har ett otroligt gott stöd från alla. Nätverket speglar samhället i stort och dynamiken som skapas av jämställdhet, mångfald och inkludering är oerhört viktig och det hjälper till att bidra med kreativitet, innovation och konkurrenskraft, säger hon i pressmeddelandet.

Styrgruppen består av fem kvinnor från olika delar av Sverige. De vill fortsätta stärka och synliggöra det kvinnliga ledarskapet inom kedjan.   

För närvarande är det 111 butiker som är kopplade till XL-BYGG. 57 av dem har ett kvinnligt delägande.   

– Genom att skapa ett kvinnligt nätverk underlättar vi möjligheten att utbyta erfarenheter, kompetensutvecklas, stärka varandra samt utöka kontaktnätet inom XL-BYGG på nationell nivå samtidigt som man säkerställer en tydlig succession för kvinnor, säger Annelie Ingemarson som är regionchef.   

Materialmännen – som har butiker i Vimmerby, Eksjö, Västervik, Oskarshamn, Tranås och Valdemarsvik – har tillhört XL-BYGG sedan förra hösten.    

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!