Företagare frÄn Vimmerby har fÄtt nytt uppdrag

Byggsektorn Ă€r en mansdominerad bransch. Nu har XL-BYGG skapat ett kvinnligt nĂ€tverk – dĂ€r Linda Carlsson pĂ„ MaterialmĂ€nnen har en nyckelroll.

NÀtverkets styrgrupp bestÄr av Annelie Ingemarson, Linda Nyberg, Linda Carlsson, Helene Ebelvod och Ulrika Svensson.

NÀtverkets styrgrupp bestÄr av Annelie Ingemarson, Linda Nyberg, Linda Carlsson, Helene Ebelvod och Ulrika Svensson.

Foto: Pressbild

Vimmerby2023-11-14 15:26

Syftet med det nya nÀtverket Àr att utbyta erfarenheter, inspirera varandra och lÄngsiktigt fÄ in fler kvinnor i branschen. Det skriver butikskedjan i ett pressmeddelande.

Linda Carlsson, som Àr delÀgare i XL-BYGG MaterialmÀnnen, gillar initiativet.

– Detta Ă€r ett naturligt steg för oss. Det Ă€r mĂ„nga medlemmar som har efterfrĂ„gat detta initiativ och vi har ett otroligt gott stöd frĂ„n alla. NĂ€tverket speglar samhĂ€llet i stort och dynamiken som skapas av jĂ€mstĂ€lldhet, mĂ„ngfald och inkludering Ă€r oerhört viktig och det hjĂ€lper till att bidra med kreativitet, innovation och konkurrenskraft, sĂ€ger hon i pressmeddelandet.

Styrgruppen bestĂ„r av fem kvinnor frĂ„n olika delar av Sverige. De vill fortsĂ€tta stĂ€rka och synliggöra det kvinnliga ledarskapet inom kedjan.   

För nĂ€rvarande Ă€r det 111 butiker som Ă€r kopplade till XL-BYGG. 57 av dem har ett kvinnligt delĂ€gande.   

– Genom att skapa ett kvinnligt nĂ€tverk underlĂ€ttar vi möjligheten att utbyta erfarenheter, kompetensutvecklas, stĂ€rka varandra samt utöka kontaktnĂ€tet inom XL-BYGG pĂ„ nationell nivĂ„ samtidigt som man sĂ€kerstĂ€ller en tydlig succession för kvinnor, sĂ€ger Annelie Ingemarson som Ă€r regionchef.   

MaterialmĂ€nnen – som har butiker i Vimmerby, Eksjö, VĂ€stervik, Oskarshamn, TranĂ„s och Valdemarsvik – har tillhört XL-BYGG sedan förra hösten.    

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!