Företagare går in i kommunpolitiken

Två starka näringslivsprofiler är på väg in i kommunpolitiken i Vimmerby. Både Micael Glennfalk och Håkan Carlsson har skrivit på för moderaterna och är redo att jobba politiskt i stadshuset efter valet.

Vimmerby2010-02-20 05:05

- Ja, jag står till moderaternas förfogande i kommunvalet, vill partiet ha med mig på listan och väljarna ger sitt stöd är jag redo att gå in i kommunpolitiken med full kraft, säger Micael Glennfalk i en kommentar till vår tidning.
Håkan Carlsson bekräftar också sitt steg in i politiken.
- Ja, jag ska leva och dö i Vimmerby och därför vill jag vara med och jobba för att vi ska ha en bra service och att vi gör det bästa möjliga med de resurser vi har i kommunen, säger han.

Drivna företagare
Micael Glennfalk och Håkan Carlsson är båda välkända Vimmerbybor, företagare och entreprenörer med ett flertal företag. Micael Glennfalk driver sedan närmare 25 år tillbaka Roxx Communication och har också utvecklat Björkbackens turism och Karaktärshotellet.
Håkan Carlsson driver Materialmännen, Hotell Ronja och Vimmerby mässhallar och äger dessutom ett rad fastigheter i Vimmerby.

Lokalt engagemang
Det har en längre tid förekommit uppgifter om att de båda företagsprofilerna siktar på att ta sig in i kommunpolitiken i valet i höst. I veckan blev det klart att de ställer sig till moderaternas förfogande.
Båda har nu skrivit på den kandiatförsäkran som hör till engagemanget och nu är det upp till partiets nomineringsstämma att avgöra om de vill ha med Micael Glennfalk och Håkan Carlsson på kommunlistan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om