Företagarna ger kommunen "godtagbart"

På måndagen presenterade Företagsklimat resultatet av de enkäter som genomfördes under hösten 2013 och Vimmerby får 3,2 i betyg av företagarna - nästan exakt samma betyg som förra året. - Vi behöver mer resurser till näringslivsarbetet, säger kommunalrådet Micael Glennfalk (M).

Vill ha mer resurser. Näringslivsarbetet är eftersatt i Vimmerby kommun, menar kommunalrådet Micael Glennfalk (M).

Vill ha mer resurser. Näringslivsarbetet är eftersatt i Vimmerby kommun, menar kommunalrådet Micael Glennfalk (M).

Foto:

Vimmerby2014-01-29 07:27


I gårdagens tidning publicerades svaren på Företagsklimats enkät som skickas ut till landets företagare. Dessvärre kopplades de nya enkäterna ihop med fjolårets rankning, då Vimmerby hamnade på plats 179.
Vilken placering man får i 2014 års rankning är ännu inte klart och presenteras inte förrän den 6 maj i år. Alla uppgifter om rankingplacering i gårdagens tidning var alltså från den ranking som presenterades i maj 2013.
Däremot presenterades enkätsvaren som ligger till grund för den kommande rankingen under måndagen. Vimmerby ligger kvar på samma nivå ifjol - och får 3,2 i betyg på den sexgradiga skalan. Betyget 3 motsvarar "godtagbart".
- Jämfört med 2010 har vi ökat, men nu planar kurvan ut och det är jag inte alls nöjd med. Jag gillar inte stiltje, kommenterar kommunalrådet Micael Glennfalk (M).
Rikssnittet ligger på 3,3. I länet noterar Mönsterås (4,0), Torsås (3,4), Västervik (3,3) och Kalmar (3,2) ett bättre betyg än Vimmerby.
- Vi vet inte vad vi får för ranking än och det är alltid intressant att jämföra sig med andra. Jag kommer att ta till mig den här mätningen och se vad vi kan förbättra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om