Företagen nöjda med 2004

Det verkar ha varit ett bra år för många företag i Vimmerby. Tidningen gjorde en rundringning för att sumera 2004 och det var många positiva tongångar. Bland annat Ljunghälls i Södra Vi går för högtryck. MIR har bra orderstock. Även för det kommande året ser det bra ut och företagen andas optimism.

Foto:

Vimmerby2005-01-04 07:38
Göran Hjertstedt, vd Ljunghäll AB.
Hur vill du sammanfatta 2004 för Ljunghäll AB:
- Det har varit ett fantastiskt rekordår där tillväxten och omsättningen ökat kraftigt. På två år har vi nu nyanställt 140 personer, varav cirka 50 i år. Vi har investerat ungefär 100 miljoner kronor och byggt nya fabriksutrymmen på 5000 kvadratmeter plus nytt kontor. Vi har haft lite besvär med leveranstiderna på grund av den enorma efterfrågan, men det har löst sig. Så året har bara varit positivt.
Hur ser du på 2005?
- Med tillförsikt och fortsatt bra snurr på verksamheten. Vi räknar med en viss nedgång på telecommarknaden, men det kompenseras med ökad bilindustri. Det finns inget negativt att oroa sig för som jag ser det.

Henrik Dunge, vd Åbro Bryggeri.
Hur vill du sammanfatta 2004 för Åbro Bryggeri:
- Det har varit ett mellanår, ett omställningsår för att gå ner i storlek och bli ett mindre företag. Gränshandeln har exploderat och det påverkar oss oerhört negativt.
Det är tio år sedan vi gick med i EU, men ingenting har hänt.
Hur ser du på 2005?
- Vi är optimister och har vi varit i farten i 140 år hittills så ska vi nog vara med några år till. Men regeringen måste inse att alkoholskatterna måste jämnas ut, annars kommer det att slå ut bryggerinäringen i Sverige.

Ronny Lennartsson, produktionschef MIR-gruppen.
Hur vill du sammanfatta 2004 för MIR-gruppen:
- Det har varit ett bra år, det bästa på länge och fabriken där vi tillverkar PVC-fönster har ökat sin tillverkning.
Hur ser du på 2005?
- Vi har bra framförhållning och orderstocken är full tre, fyra månader framåt. Vi anställer också tre nya, så det är full fart fart och vi andas optimism.

Mikael Carlsson, vd RM-snickerier.
Hur vill du sammanfatta 2004 för RM-snickerier:
- Det har trots att det varit tuffare på marknaden varit ett bra år. Stockholmsmarknaden har inte varit lika bra som tidigare och en ökad konkurrens från öststaterna har märkts, men vi har stått oss bra.
Hur ser du på 2005?
- Positivt, men som sagt, det blir tuffare tror vi. Vi skulle också se att regeringen gjorde mera för småföretagens överlevnad, men än så länge är det bara en massa prat. Inte vet vi heller hur den nya sjuklöneregeln kommer att slå, men förmodligen hårt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om