Företaget om arbetsplatsolyckan: "Oerhört tragiskt"

Efter arbetsplatsolyckan i Vimmerby, där en kvinna miste livet, har företaget där hon var anställd inlett en intern utredning.

Polisen har inlett en utredning för att kartlägga olyckan.

Polisen har inlett en utredning för att kartlägga olyckan.

Foto: Johan Nilsson/TT

Vimmerby2021-12-06 11:34

torsdagen avled en kvinna i 55-årsåldern efter en arbetsplatsolycka i Vimmerby. Hon ska ha blivit påbackad av ett tungt fordon och efter händelsen inleddes en polisutredning för att kartlägga olyckan.

– Utredningen kommer att visa om något brott begåtts och min inriktning är i så fall arbetsmiljöbrott, säger Christer Forssman, åklagare vid Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål.

Åklagaren bekräftar att kvinnan blivit påkörd av en hjullastare. Christer Forssman säger att man ännu inte vet vad som orsakade olyckan.

 – Nästa steg är att höra personer som sett händelseförloppet. Man ska också höra personer som har anknytning till chauffören, tekniker gör platsundersökning och personen skickas också till rättsmedicin för en genomgång, säger han.

Företaget som kvinnan arbetade på säger i en skriftlig kommentar till Vimmerby Tidning att det som inträffat är oerhört tragiskt och att deras tankar går till anhöriga och närmast berörda.

"Så fort vi fick information om olyckan aktiverade vi vårt krishanteringsteam för att ge stöd till våra medarbetare. En anmälan om arbetsplatsolycka har upprättats. Orsaken till det inträffade kommer också att undersökas i en intern utredning", skriver företagets presstalesperson.

Företaget på vars område olyckan inträffade vill inte säga mer än att det var en tragisk olycka och att man bistår i utredningen. 

– Det är ett känsligt läge. Personen som körde fordonet och berörda får hjälp i intern krishantering, säger företagets vd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!