Företaget uppköpt – ska nyanställa

Semax i Storebro får en ny ägare som ska skjuta till kapital för att få fart på tillverkningen av truckar och fördubbla antalet anställda.

En av de nya truckar som utvecklades 2015. Truckens speciellt kontruktion ökar säkerheten och den används främst i pappersindustrtrin, samt glas och stålindustrin.

En av de nya truckar som utvecklades 2015. Truckens speciellt kontruktion ökar säkerheten och den används främst i pappersindustrtrin, samt glas och stålindustrin.

Foto: Lena Dahlberg

Vimmerby2019-03-07 15:56

– Målet är att öka produktionen från två till 20 truckar inom de närmaste åren, säger Svante Stalin, styrelseordförande i Semax Material Handling AB.

Han tillhör även koncernledningen för Inev AB i Jönköping som nyligen köpt Storebrobaserade Semax.

– Vi ser stora möjligheter i konceptet med teleskoperande truckar. Problemet har varit att det saknats kapital för att få ut truckar på marknaden, men det kommer vi att ändra på, säger han.

Semax startades i slutet av 1980-talet och fick patent på en ny typ av truck främst avsedd för pappersindustrin. 2015 utvecklades en ny modell, men det har varit svårt för företaget att få ut truckmodellen i någon större omfattning på marknaden. Vi har sökt Magnus Lantz som är en av de tre säljarna och som alla tre ska stanna kvar i Semax, men inte lycktas nå honom. Men i ett pressmeddelande om affären säger han så här:

– I Inev har vi fått den ägare vi letat efter. En ägare som har muskler att satsa på marknadsföring och dessutom har erfarenhet från de industrier vi säljer till.

Semax har nyss fått en order på en truck från Spanien. Dessutom ska en demotruck tillverkas.

– Vi behöver något att visa upp. Sen räknar vi med att utvecklingen ska ta fart de närmaste åren, säger Svante Stalin.

Inev har inga andra planer än att Semax ska vara kvar i Storebro.

– Vi har bra och ändamålsenliga lokaler med åtta meters takhöjd och traverser, och intill finns ett skepp till att hyra om vi skulle behöva framöver, säger Svante Stalin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!