Företagshälsovården får vaccinet

På måndag ska hälsocentralen i Vimmerby börja vaccinera friska vuxna upp till 50 år. - De vaccindoser vi fick i tisdags har i första hand gått till företagshälsovårdsmottagningar runt om i länet, säger Tomas Bergström, landstingets vaccinationssamordnare.

Vimmerby2009-11-26 07:27

I slutet av förra veckan tog influensavaccinet slut på vårdcentralerna runt om i länet. Men i tisdags kom nya leveranser med 16 000 doser som fördelats till i första hand företagshälsovården och privata mottagningar.
- Skälet till det är att företagshälsovården i likhet med skolorna har en snabbare uppstart. Personalen står färdig och kan kontakta företagen så fort de får sitt vaccin, säger Tomas Bergström, landstingets vaccinationssamordnare.

Måndag i Vimmerby
Mera vaccin kommer till Kalmar län på fredag, men det kan bli färre doser än man räknat med.
- Det skulle komma 12 000-14 000 doser, men det flaggas för lägre. Vi vet inte riktigt hur många vi får. Dessutom kan vaccinet inte köras ut förrän på måndag om det kommer på fredag.
På hälsocentralen i Vimmerby planeras vaccinationen av friska vuxna under 50 år börja från och med måndag med öppen mottagning. Hur många doser som levereras till Vimmerby kan Tomas Bergström inte säga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om