Förhandlingar om makten väntar

Centerpartiet i Vimmerby har haft ett första möte efter valkatastrofen i söndags.Nu väntar centern att moderaterna ska ta initiativet till förhandlingar om hur makten ska fördelas inom alliansen. Men det finns också tankar om andra alternativ.

Vimmerby2010-09-22 06:26

På sin blogg skriver centerns Peter Fjällgård att centern kan bestämma vart partiet ska gå för att få mest för sina nio kvarvarande mandat.

S+C tänkbart?
Som ett exempel ställer han frågan: "Kan S tänka sig Per-Åke som kommunalråd, för att tillsammans med C ge en fortsatt stabil utveckling i kommunen?"
Det är dock inget som togs upp på det möte som centerns kommunkrets höll på måndagskvällen, ett knappt dygn efter valnederlaget.
- Vi konstaterar att vi gör ett katastrofval, och att det är vi och kd som rasar. Det är också de partierna som haft alla tunga poster i kommunen, säger kommunkretsens ordförande Krister Torenfält.
Han pekar på att partierna har ordförandeposterna i kommunstyrelsen, barn- och ungdomsnämnden, teknik- och servicenämnden, socialnämnden och omsorgsnämnden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om