Förra seklets Vimmerby får liv igen

Utsålt i princip varenda föreställning sedan premiären. Högtrycket vilar stadigt över Komedianternas stadsvandringar i Vimmerby.- Jätteroligt. Och vi har också fått väldigt positiva omdömen. Kanske för att folk enklare kan relatera till 1900-talet, säger Lasse Öhman, ordförande och en av de aktiva skådisarna.

Vimmerby2013-07-18 06:12


Av de mötande fotgängarnas minspel att döma är synen underhållande, när de två originalen Stolpe och Kruse kommer stolpande längs med Storgatan. Och efter dem stadsvandringens ciceron, hemvändaren Anders Johan Andersson, som varit i Amerika och kommit hem till Vimmerby med alla sina pengar han tjänat over there, följd av 40 - minst - lydigt spatserande åhörare.
Om blotta åsynen är underhållande är behållningen av att vara en av de 40, vilket betyder slutsålt, desto större. Årets stadsvandringar, som illustrerar något av det som hände i stolta staden Vimmerby 1905-1937, är ett kvitto på att konceptet är ett välbehövligt inslag i somrarnas kulturutbud och att teaterföreningen vid det här laget knutit till sig en imponerande samling amatörskådespelare, både vad gäller antal, engagemang och kvalitet.
- Av nio vandringar har sju varit helt slutsålda och två nästan slutsålda. Det är förstås väldigt roligt. Dels handlar det väl om ryktet från tidigare år, dels är de som gått i år väldigt nöjda. Många säger att det är den bästa vandringen hittills, men det kan också bero på att folk kan relatera lite mer till 1900-talet, säger Lasse Öhman, ordförande i Komedianterna och den som gör rollen som Anders Johan Andersson i gäng två, som tog över vandringarna häromkvällen.
Under vandringen får man möta ett Vimmerby där fattigdom, smuts och superi var en del av vardagen, men också en tid när moderna framsteg som nytt Warmbadhus, ny järnväg, telefoni och nya samrealskolan gör tillvaron enklare och inte så lite spännande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om