Försäkringskassan försvinner från Vimmerby

Försäkringskassan, Skatteverket och Pensionsmyndigheten försvinner från Vimmerby. Det gemensamma servicekontoret ska avvecklas senast vid halvårsskiftet 2013.- Det är för få besökare. Vi måste använda våra totala resurser på ett mer kostnadseffektivt sätt, säger Kjell Dahlström, regionskatteschef i södra regionen på Skatteverket.

Vimmerby2012-10-31 07:31

Sedan 2007 har myndigheterna Försäkringskassan, Skatteverket och Pensionsmyndigheten samverkat i servicekontor. Etableringstakten har varit snabb, men nu vid en första kontorsöversyn efter effektiviseringen, har myndigheterna beslutat att lägga ner 13 av totalt 115 servicekontor.

Få besök
I Kalmar län kommer servicekontoren i Vimmerby och Borgholm att försvinna och kvar blir kontoren i Oskarshamn, Västervik och Kalmar.
Att servicen i Vimmerby ryker beror på att antalet besökare anses vara för få och att avståndet till exempelvis kontoret i Västervik är rimligt.
- I Vimmerby har man haft i snitt 30 besök per dag och det blir dyra besök, om man ser kostnadseffektivt på det. Besökstrycket har varit väldigt ojämnt fördelat och det är svårt att motivera att ha kontor med få besök kvar medan det finns andra kontor i landet där efterfrågan är stor och väntetiden kan vara upp till två timmar, säger Kjell Dahlström, region-skattechef i södra regionen på Skatteverket.
I Västervik har man närmare 370 besök per vecka och i Växjö drygt 1 100.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om