Försenad tömning åtgärdad – men flera byar glömdes bort

Av olika anledningar kunde sopkärlen inte tömmas i Rumskulla förra veckan och RenoNorden lovade att åtgärd skulle ske i slutet av veckan. Soporna hämtades till slut i samhället, men flera mindre orter runtomkring glömdes bort. Nu finns risken att kärlen inte kommer hinna tömmas förrän nästa ordinarie tömning - nästa tisdag.

Foto: Micael Rundberg

Vimmerby2018-01-23 12:58

Förra onsdagen meddelade Vimmerby Energi och Miljö (VEMAB) att tömning av kärl 1 fick avbrytas i Rumskulla med omnejd men att hämtningen skulle fortsätta dagen därpå. På torsdagen meddelades att de sista kärlen skulle tömmas i slutet av veckan och entreprenören RenoNorden körde ytterligare tömningsrundor i Rumskulla under helgen. Men flera byar missades, bland annat Grönsved och Norrhult. Orsaken ska enligt entreprenören vara orutinerad personal.

” Tyvärr har det visat sig att ett flertal kärl och byar ändå missats. Enligt entreprenören beror detta främst på att rutten kördes av personal som normalt sett inte kör denna rutt. Vår kundtjänst har fått in ett antal samtal från kunder från denna rutt som meddelat att deras kärl inte blivit tömda” skriver VEMAB på sin hemsida.

Man utlovar att åtgärda felet så snart som möjligt, men garanterar inte att kärlen kommer hinna tömmas innan det är dags för nästa ordinarie tur om en vecka.
VEMAB skriver:

”Tyvärr var en av deras sopbilar med om en olycka förra veckan och är på verkstad för reparation. Detta påverkar tyvärr entreprenörens möjligheter att åtgärda missade hämtningar. VEMAB kan i dagsläget inte garantera att entreprenören åtgärdar de missade hämtningarna innan nästa ordinarie hämtning som är nästa tisdag. Om den missade tömningen inte åtgärdas innan nästa ordinarie hämtning tar entreprenören med extrasäckar med restavfall utan kostnad”

Det är oklart hur många hushåll som berörs.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om