Förskolan i Pelarne kan räddas

Förskolan i Pelarne kan leva vidare. Centern byter fot i frågan och vill att verksamheten fortsätter och att de för dyra lokalkostnaderna får en långsiktig lösning.

Glädjande öppning. Yvonne Jurovaty är en av de Pelarnabor som gläds över den nya öppning som centerns vändning innebär för förskolan i pelarne.

Glädjande öppning. Yvonne Jurovaty är en av de Pelarnabor som gläds över den nya öppning som centerns vändning innebär för förskolan i pelarne.

Foto:

Vimmerby2010-11-20 05:06


- Verksamheten är bra och behövs i Pelarne, och dessutom blir besparingen bara 250 000 kronor, och kommunen sitter fast i avtal med Pelarne föräldraförening till 2012 som det ser ut, och då tycker vi att vi ska försöka hitta en annan lösning, säger Per-Åke Svensson, kommunstyrelsens ordförande och numera också gruppledare för centerns fullmäktigegrupp.

Enigt i centern
Partiets nya ståndpunkt togs enigt på ett centermöte i Frödinge på torsdagskvällen, en knapp månad efter att barn- och ungdomsnämnden än en gång lagt fram förslaget att lägga ned förskolan i kommunens minsta kransort för att spara pengar.
Enligt det budgetförslag nämndens majoritet, med den centerpartistiske ordföranden i spetsen, då sig bakom skulle besparingen ge 274 000 kronor från och med nästa höst. Om förslaget fått helårseffekt skulle besparingen bli 640 000 kronor enligt barn- och ungdomsnämnden. Men nu ser det inte ut att bli så. Centern ändrar sig och vill behålla förskolan. Den linjen var socialdemokraterna inne på redan i nämnden, därmed skulle det kunna finnas en politisk majoritet i hamn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om