Förslag på återremiss

Aktiebolaget Vimmerby Energi och Miljö får vänta något. Fullmäktige skickade tillbaka ärendet istället för att besluta om inriktningen.

Vimmerby2008-10-29 07:28

Socialdemokraterna anser att det måste till en utomstående utredning för att analysera följderna av bolagiseringen av kommunen VA- och avfallsavdelningar.
- Vad betyder det här för ekonomin? Vilka lån finns inom VA-kollektivet, och vad innebär avtalen som finns med Åbro och Arla? Vad blir följderna för skattebetalarna och för Vimmerby Energis kunder? Vad innebär det för de anställda som flyttas över i bolaget och de anställda som blir kvar i driftavdelningen? Vilka fördelar och nackdelar kan vi se i andra kommuners lösningar? löd de frågor Jan Henriksson, s, radade upp när han yrkade på en återremiss.

Oundvikligt
Kommunstyrelsens ordförande Carl-Axel Centerstig, c, insåg direkt att en återremiss inte skulle gå att undvika.
- Jag ska inte ta någon fajt med Jan Henriksson i dag, jag kan reglerna för återremiss, och det är okej att vänta med det här beslutet, svarade han.
Han redogjorde en del för bakgrunden till viljan att bolagisera, och framhöll att särskilt avfallsdelen är betydelsefull i det avseendet.
- Avfall är lika med en resursfråga och en väsentlig del i det arbete som måste till för att skapa ett kretslopp, en hållbar utveckling i kommunen, och det når vi lättare med en bolagslösning än i kommunal regi, anser Carl-Axel Centerstig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om