Förslaget: Sevedegatan stängs förbi Statt i sommar

Stäng av Sevedegatan utanför Statt mellan 29 maj och 7 september och låt detta beslut gälla i tre år. Det är innebörden av det förslag som utvecklingschefen på Vimmerby kommun, Patrik Kinnbom, lämnade in i går och som kommunstyrelsen ska ta beslut om den 1 mars.

Förslaget från i fjol om att stänga av Sevedegatan förbi Statt fram till Dressman lanseras igen. Den här gången för tre år framåt.

Förslaget från i fjol om att stänga av Sevedegatan förbi Statt fram till Dressman lanseras igen. Den här gången för tre år framåt.

Foto:

Vimmerby2016-02-18 06:50


Förslaget har dock rört upp känslor och diskuterats flitigt - inte minst bland stadens handlare.

- Vi har fått både synpunkter och kritik och tagit till oss av det. Allt detta bifogas förslaget och ska vägas in av KS när de fattar sitt beslut. Ännu är ingenting bestämt på något sätt, säger Patrik Kinnbom.

Det förslag på omledning av trafiken som har lämnats in innebär att Sevedegatan förbi Statt stängs av och att trafiken runt sommartorget leds upp till Storgatan förbi bokhandeln. Där kan man välja att svänga åt endera hållet. För att komma in på Sevedegatan igen svänger man höger på Storgatan och sedan återigen höger in på Kyrkogårdsgatan. Väl ute på Sevedegatan igen ska bilar tillåtas backa mot Statt för att släppa av passagerare eller lasta ur/i bilar. En ny parkeringsplats för rörelsehindrade kommer att skapas utanför Länsförsäkringars kontor.

- Förslaget bottnar egentligen i säkerhetsaspekten. Vi har haft ett antal tillbud med barn som springer rakt ut i gatan mellan Statt och sommartorget. Jag kan inte tänka mig att någon vill ha på sitt samvete om det händer något, säger Patrik Kinnbom.

- Självklart är det inte optimalt att leda trafiken mellan glasskiosken och torget heller, men det har visat sig att farterna på Sevedegatan, trots farthinder och skyltning om gångfartsområde, är alldeles för höga. Men på något sätt måste vi ändå ge torget och handlarna möjlighet att utvecklas, säger Kinnbom.

Läs mer i torsdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om