Företag väljer Vimmerby – flyttar hit från Göteborg

Eric Johansson flyttade hem till Vimmerby förra sommaren och nu kommer hans arbete efter. Just nu pågår arbetet med att omvandla en lokal i centrala Vimmerby till lager och kontor.

Eric Johansson har flyttat hem till Vimmerby och nu flyttar arbetsplatsen efter.

Eric Johansson har flyttat hem till Vimmerby och nu flyttar arbetsplatsen efter.

Foto: Sofie Olsson

Vimmerby2021-05-21 06:00

Eric Johansson jobbar för ett företag som heter Esse Skincare, som just distribuerar hudvårdsprodukter till salonger och hudterapeuter.

– Jag startade upp agenturen i Norge för ett antal år sedan. Sen när vi flyttade hem hit förra sommaren så frågade det internationella företaget om jag ville ta över Sverige också, så det sa jag ja till.

undefined
I början på augusti ska flytten till fastigheten på Storgatan vara klar berättar Eric Johansson.

Det svenska huvudkontoret är beläget i Göteborg, men de sista två veckorna i juli blir det ändring på det. Då flyttar verksamheten in i fastigheten på Storgatan där Rosins haft sin butik länge. Det blir lager i källaren och i en del av butikslokalen. I mitten blir det ett showroom och den andra delen blir kontor. Att flytta verksamheten till en betydligt mindre stad än Göteborg ser han inte som några problem. 

– När vi suttit i Göteborg har vi suttit på ett ställe som nästan är som ett fabriksområde med ingen exponering överhuvudtaget. Man har suttit där för att det har varit smidigt och för att man inte har velat synas så jättemycket på grund av att man hellre vill fronta salongerna som har Esse, säger han och fortsätter:

– Att flytta det hit, det är en mindre stad helt klart, men sen är det så att allt som sker idag, oavsett vilken bransch man tittar på så är det i Stockholm det händer och då finns det ingen anledning att sitta i Göteborg, då kan vi vara här med lagret och sköta det här ifrån för försändelser går på samma hastighet här som om man sitter i Göteborg. 

Han ser flera fördelar med att ha verksamheten i Vimmerby.

– Självklart är det en fantastisk stad och vi har ju Astrid Lindgrens Värld, så exponeringsmässigt så får vi betydligt mer exponering här än vad vi fick på lokalen i Göteborg. Just gällande Vimmerby, så tycker jag det är viktigt när man har den möjligheten som vi har med att det kommer väldigt mycket folk på sommaren, så är det viktigt för oss att visa upp en stad som är trevlig. 

undefined
Patrik Nilsson är en av de nyanställda och just nu är han i full gång med att röja upp i lokalen som ska bli kontor, lager och showroom på Storgatan i Vimmerby.

Tre personer har nyanställts i Vimmerby och ytterligare en lagermedarbetare från Göteborg ska flytta med, vilket innebär att de blir en styrka på fem personer på plats. 

Ser du några utmaningar framåt?

– Nej, det gör jag inte. Det enda som kan vara utmaning när man sitter på en sån här position är just det här med kunskapen i rekrytering, man har begränsade rekryteringskapacitet på en mindre ort. 

Att få ta över hela huset på Storgatan tycker Eric Johansson känns vördnadsfullt. "Att få möjligheten att ta hand om den och vårda den känns helt fantastiskt. Det är superkul".
Att få ta över hela huset på Storgatan tycker Eric Johansson känns vördnadsfullt. "Att få möjligheten att ta hand om den och vårda den känns helt fantastiskt. Det är superkul".
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!