Först till två olyckor inom en kvart

Två singelolyckor inom loppet av en kvart med bara några kilometers mellanrum. Det skvallrar om väglaget i måndags kväll.
Men hur stor är sannolikheten att samma gäng kommer först - till båda olycksplatserna? Fråga John Pettersson, Aron Andersson och Gustav Tryggveson. Det gjorde nämligen de.
- När vi åkte vidare från den andra olycksplatsen körde vi riktigt försiktigt...

Vimmerby2014-12-18 07:27


Ungdomarna Aron Andersson och Gustav Tryggveson, båda 21 år och John Pettersson, 22 år, var på väg norrut, från Vimmerby mot Södra Vi längs Krönvägen vid niotiden i måndags kväll.
- Det var ruskigt halt. Strax innan Vennebjörke såg vi att en mötande bilist svängde av från vägen, säger John Pettersson.
Grabbarna trodde först att bilisten tagit in på en avtagsväg och hann till och med köra förbi platsen innan de förstod att han hamnat i diket.
- Självklart åkte vi tillbaka. När vi kom fram hade mannen tagit sig ur bilen och stod på vägen. Han berättade att han väjt för ett rådjur.
Bilisten var lite omskakad, men hade inga fysiska skador. Aron Andersson ringde 112 och killarna stannade kvar tills räddningstjänst och ambulans kom till platsen.
De fick tack och beröm för sin insats, hoppade in i bilen och körde vidare. Men vidare långt hann de inte. Norr om Vennebjörke var det dags igen.
- Vi hann två kilometer och precis börja prata om det vi varit med om, så såg vi att en lampa blinkade vid vägen och när vi kom så nära som på 50 meters håll såg vi något orange som lyste i skogen. När vi stannade var det så halt att vi knappt kunde gå på vägen utan att trilla omkull.
Den här gången var det en tjej i 20-årsåldern som fått sladd och kört av vägen, in i några stenar och en gran. Turligt nog missade bilen en telefonstolpe med några decimeter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om