Första bilderna från Saltkråkan och nya Paviljongen på Näs

Den 7 juni öppnar Vi på Saltkråkan - den första inomhusmiljön i Astrid Lindgrens Värld och en investering på drygt 20 miljoner kronor.

"Hela världens Astrid" heter den nya utställningen i Paviljongen och den inleds så här. Foto: Janne Strömsten

"Hela världens Astrid" heter den nya utställningen i Paviljongen och den inleds så här. Foto: Janne Strömsten

Foto:

Vimmerby2007-05-29 13:18

- Det är många gäster som under åren har önskat att Vi på Saltkråkan ska flytta in i parken.Därför kändes det naturligt för oss att välja just denna miljö för jubileumsåret. Det är också strategiskt viktigt med en inomhusmiljö eftersom vi har som mål att bli en året-runt-öppen park, säger vd Mikael Ahlerup.
I den nya miljön tas gästerna med på en resa genom populära scener ur berättelsen om Saltkråkan. Vi på Saltkråkan kommer att vara öppen året om på helger och lov tillsammans med den stora lekpark som Astrid Lindgrens Värld är. I utomhusmiljöer som Villa Villekulla, Mattisborgen och Bullerbyn med flera kan barnen leka trots att inte karaktärerna är på plats.
Det är gästerna själva som röstat fram sina favoritscener till sagoresan.


Astrid Lindgrens Värld bad sina gäster berätta om sina tre favoritögonblick i TV-serien om Saltkråkan.
Redan nu på lördag öppnar Astrid Lindgrens Näs med ett för första gången tillgängligt barndomshem som en av attraktionerna. I den nybyggda Paviljongen intill öppnas samtidigt den nya utställningen om Astrid Lindgrens liv och gärning, kallad "Hela världens Astrid Lindgren". Den 12 juni inviger kronprinsessan Victoria det nya kulturområdet.
- Astrid Lindgrens Näs kommer att hålla öppet året om och är en betydande satsning för en kommun av Vimmerbys storlek. Cirka 30 miljoner kronor kostar uppbyggnaden av området, säger Kjell Åke Hansson, vd för Astrid Lindgrens Näs.

Midsommarafton på Saltkråkan. Foto: Janne Strömsten
Midsommarafton på Saltkråkan. Foto: Janne Strömsten
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om