Första dagen blev hektisk på bageriet

En månad efter att det anrika Vimmerbyföretaget Vibako gick i konkurs var det på fredagen dags för premiär i de nya ägarnas regi.

Nina Viklund är konditor på Bageri Guldkringlan och provade att göra lite nya bakelser första dagen med nya ägare.

Nina Viklund är konditor på Bageri Guldkringlan och provade att göra lite nya bakelser första dagen med nya ägare.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2020-09-11 17:30

För knappt två veckor sedan stod det klart att Vibako fick ny ägare. Percy Hesselgård med familj tog över och på fredagen skedde bytet formellt.

Hur känns det att bageriet har fått ny ägare?

– Det är klart att jag har varit orolig sedan beskedet om att Vibako skulle gå i konkurs kom och börjat fundera på att hitta något annat jobb. Därför kändes det verkligen skönt när det blev klart med ny ägare så vi kan jobba vidare, säger Nina Viklund som är en av de anställda och har jobbat på Vibako sedan ett år tillbaka.

– Jag är utbildad konditor och tillverkar tårtor och kakor. Det är ett kreativt jobb som jag verkligen gillar och idag har vi testat att göra flera nya bakelser. Det är kul, säger Nina Viklund.

Bageriet hade sedan tidigare åtta anställda och kommer framöver heta Bageri Guldkringlan.

– De blir kvar tills vidare och idag hade vi behövt ännu fler för att hinna med. Sedan får vi se hur det utvecklar sig, men förhoppningen är att vi ska kunna utöka verksamheten ytterligare, säger Percy Hesselgård.

Hur var den första dagen i er regi?

– Det har varit en hektisk premiärdag. Jag har själv varit med och bakat och det tar ett tag att få kläm på hur ugnarna funkar. Sedan har vi haft hjälp av två konsulter som varit med och visat hur man gör ett flertal nya produkter. Jag tror det är viktigt med nya influenser. Allt hänger ju på hur det tas emot av kunderna, men det verkar lovande om man ser till intresset den första dagen, säger Percy Hesselgård.

David Henriksson hämtade mackor till frukost.
David Henriksson hämtade mackor till frukost.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!