Första dagen på jobbet för turistchefen

Morgonmöte med personalen. Genomgång med styrelsens ordförande. Presentation hos kommunstyrelsen. Jodå, Peter Göransson fick allt en del att stå i första dagen som turistchef i Vimmerby.- Det är oerhört spännande att komma igång och jag kommer att lägga mycket tid åt att möta besöksnäringsföretagen.

Vimmerby2014-01-08 07:11


En välkomstblomma tronar högst upp i bokhyllan. Och Ulf Berg, styrelseordförande i Vimmerby Turistbyrå ekonomisk förening och tf turistchef fram till att Peter Göransson tog över i går, visar sig ha gröna orkidétips att ge.
Inte det enda Berg har att komma med, hoppas Peter Göransson.
- Nej, Ulf har lovat att hjälpa till under övergången och det är ju en hel del att sätta sig in i, säger Peter Göransson, som närmast varit verksam i grannkommunen Västervik, där han bland annat drivit framgångsrika Tofvehult tillsammans med sin fru Lena.
Direkt efter morgonmöte och fika med personalen väntade presentation i stadshuset, tvärs över gatan.
-Vi hoppas på ett gott samarbete med den nya chefen för vår privata turistbyrå, som har 48 olika intressenter i dag. Ett av hans uppdrag är att försöka öka det antalet. Det känns också bra att den nye turistchefen ser allt från en korvkiosk till ALV som beståndsdelar i besöksnäringen, säger kommunstyrelsens ordförande Micael Glenfalk (M) sedan turistchefen Peter Göransson besökt årets första kommunstyrelsesammanträde.
Peter Göransson fick också en första titt på den rykande färska turistbroschyren, som tryckts i 100 000 exemplar.
- Den ser väldigt bra ut. Fräsch, ren och tydlig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om