Första seniordagen i Frödinge

Det är snart dags för fjärde upplagan av Seniordagen - den här gången blir det i Frödinge bygdegård.
- Efter tre år i Södra Vi tyckte vi det var dags att byta plats, säger anhörigkonsulent Cecilia Ragnar Karlsson, samordnare i arrangörsgruppen Seniorkraft.
Meningen med Seniordagen är att äldre ska komma ut, träffa folk och ha lite trevligt över en kopp kaffe. Utmaningen är, bokstavligen, att få dit publiken.
- Vi vädjar till alla som kan, att erbjuda en plats i bilen.

Vimmerby2015-05-18 06:45


Det blir musik av olika slag. Teater. Möjlighet att gå tipspromenad och ta en titt på utställning med konst av Folkhögskolans Seniorer och den för dagen öppna hembygdsgården, alldeles intill bygdegården.
Och, inte minst viktigt, bara umgås. Seniorkraft har satt ihop ett "bra och lagom program så att besökarna hinner med att umgås lite också".
- Redan när vi ordnade första Seniordagen var det en kommentar från en av besökarna som etsade sig fast efteråt, "idag har jag träffat många som jag inte pratat med på åratal", säger Alice Andersson i Seniorkraft.
Det sociala värdet för många är stort i ett arrangemang som det här. Men desto viktigare att målgruppen får chansen att ta sig till Seniordagen. Det ordnas inte med några bussar eller andra transporter.
- Vi kan inte mer än betona att något av det bästa man kan göra för en granne, släkting eller vän är att erbjuda en plats i bilen, så att så många som möjligt kan vara med den här dagen. Vi vet också att många anhöriga ordnat färdtjänst och själva åker ut till Frödinge för att ta emot på plats, säger Cecilia Ragnar Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om