Fortfarande ledigt

Det har gått några månader sedan de första hyresgästerna Netto och Jem&Fix flyttade in i Vimmerbys nya affärsområde. Men vad händer med den tredje butikslokalen?

Den tredje butikslokalen i nya affärsområdet i Vimmerby är fortfarande ledig för uthyrning. Men på fastighetsutvecklingsföretaget SPD är man inte orolig. "Det blir inga problem att hyra ut den här lokalen - men nu när det är semester tas inga beslut." Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Den tredje butikslokalen i nya affärsområdet i Vimmerby är fortfarande ledig för uthyrning. Men på fastighetsutvecklingsföretaget SPD är man inte orolig. "Det blir inga problem att hyra ut den här lokalen - men nu när det är semester tas inga beslut." Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Foto:

Vimmerby2007-07-17 06:53

Något hyreskontrakt med den klädbutik det varit tal om blir det i varje fall inte.
- Vi har flera andra intressenter, men jag tror inte vi kan räkna med att det händer något förrän till hösten, säger Kai Edelved på Scandinavian Property Devolopment.
Skandinaviska fastighetsutvecklingsföretaget Scandinavian Property Development tror på Vimmerby.
Under många år har företaget, med huvudkontor i Köpenhamn, jobbat med etablering av butiker för välkända skandinaviska detaljhandelskedjor, med särskilt fokus på södra och mellersta Sverige.
En av ägarna, Ole Grøn, har tidigare sagt till vår tidning att anledningen till att Scandinavian Property Development sökt sig till Vimmerby är Jem&Fix och Netto. Kedjor som ser potentialen i Vimmerby och som några månader efter öppnandet, ser positivt på den start man fått i området.
- Det intryck vi fått från Jem&Fix och Netto är riktigt gott. Dessutom får man väl säga att Vimmerby nu också i och med det nya affärsområdet fått en fantastiskt fin entré, säger Kai Edelved, delägare i SPD.
Men den tredje butikslokalen, som stod klar i våras, är fortfarande ledig. Den klädbutik som varit på gång för etablering i de drygt 500 kvadratmeter stora lokalerna är inte längre aktuell.
Kai Edelved är inte bekymrad över det här.
- Det finns flera intresserade hyresgäster, men nu händer det inte så mycket eftersom det är semestertider.
Bland intressenterna finns några lokala företag och Kai Edelved ser gärna att det skrivs kontrakt med något av dem.
- Absolut. Vi har också redan nu intressenter, bland dem lokala företag, för etablering i de butiker som utgör etapp två i det här projektet.
Arbetet med nästa etapp, med ytterligare butikslokaler på sammanlagt drygt 2 000 kvadratmeter, startar förhoppningsvis under hösten, tror Kai Edelved.
- Det är inte bestämt - det måste finnas hyresavtal klart på åtminstone 1 000 kvadratmeter innan vi sätter igång.
Kai Edelved tror inte att det kommer att bli svårt att hyra ut butiksyta i området. Att det kan ta lite tid tillhör snarare regel än undantag, menar han.
- Ja, vi har faktiskt vant oss vid att svenskar inte tar riktigt lika snabba beslut som andra. Det tar sin lilla stund innan man kommer till skott och allt är klart. Kanske är det någon form av nervositet, vad vet jag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om