Förtroendet sjunker för lokalpolitikerna

Politikerna i Vimmerby gör ett mycket dåligt eller ganska dåligt jobb. Det anser en tredjedel av kommuninvånarna. Visserligen anser fortfarande en tredjedel att politikerna gör ett ganska bra jobb. Men det är samtidigt en kraftig minskning jämfört med 2001.

Vimmerby2009-02-17 07:12

Det här visar den omfattande kommunundersökning som Vimmerby kommun låtit institutet Skop göra. Drygt 500 kommuninvånare i åldern 18 till 74 år har intervjuats.
På frågan om de politiker som har makten i kommunen gör ett bra jobb svarar 33 procent att politikerna gör ett ganska dåligt eller rent av mycket dåligt jobb.
Det är klart sämre än motsvarande undersökning på riksnivå där drygt 20 procent av befolkningen ger rikspolitikerna underbetyg.
det är också klart sämre betyg än vad politikerna i Vimmerby fick av kommuninvånarna förra gången en Skop-undersökning genomfördes.
Samtidigt har också de Vimmerbybor som anser att politikerna gör ett ganska bra jobb minskat med nära hälften. Då 2001 ansåg 65 procent av de tillfrågade att politikernas insats var okej, i dag har den andelen raserats till 34 procent.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om