Fortsätter att sprida Hopp & Glädje

Den 25 april är det dags för den andra Hopp & Glädje-konserten i Vimmerby kyrka. Förra året blev arrangemanget långt större än de involverade hade kunnat tro - och genom olika aktiviteter samlades totalt 115 000 kronor in till Cancerfonden och 5 000 kronor till TobiasRegistret.
- Det är ganska enkelt att hitta kraft och motivation. Alla berörs av cancer på något sätt, säger Peter Fjällgård i Hopp & Glädje-kommittén.

Vimmerby2015-04-07 06:53


Förra året växte Hopp & Glädje-konserten till så mycket mer - det blev konstutställning, auktion, modevisning med för ändamålet specialsydd klänning...
- Vi resonerar så här - händer nåt, så händer det, säger Peter Fjällgård, Rumskulla GoIF.

"Cancer berör"
Det han och kollegorna i H&G-kommittén, Maud Rinaldo, Svenska kyrkan och Ann-Christine Andersson, Taborförsamlingen, lärt sig från förra årets projekt är att det här är något som väcker engagemang.
- Till att börja med gör vi något gemensamt för orten. Arrangör för alltsammans är Rumskulladagen och det är detsamma som alla organisationer, föreningar och kyrkor vi har i samhället. Det ökar gemenskapen och sätter Rumskulla på kartan. Att syftet är att dra in pengar till cancerforskningen ger extra motivation. Cancer berör oss alla, på ett eller annat sätt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om