Fotboll på schemat

Vimmerby gymnasium får en fotbollsinriktning. Från och med nästa läsår ska gymnasieelever kunna läsa 300 poäng fotboll. - Det är ytterligare ett sätt att göra Vimmerby gymnasium mer attraktivt, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Magnus Gustafsson (M).

Vimmerby2013-11-23 05:06

Under en längre tid har Vimmerby IF drivit på för att få en fotbollsinriktning på Vimmerby gymnasium. Från och med nästa läsår blir planerna verklighet.
I veckan fattade en enig barn- och utbildningsnämnd beslutet att införa en fotbollsprofil för gymnasiet.
- Det har länge funnits en fundering på en fotbollssatsning och det här är ett sätt att göra Vimmerby gymnasium mer attraktivt. Vi är med och kämpar om eleverna och fick loss det här nu, vilket känns bra, säger han.

300 poäng fotboll
Sedan tidigare har Vimmerby gymnasium en dansprofil, där elever har möjlighet att läsa 600 poäng dans.
Fotbollsinriktningen blir inte lika omfattande, utan rör sig om 300 poäng som läses under årskurs 2 och 3. Inte förrän hösten 2015 kommer alltså de första fotbollslektionerna att hållas.
- Dansprofilen har varit väldigt lyckad och de eleverna läser ett utökat program och man kan välja det oavsett vilket program man går. Fotbollen kommer att läsa 200 poäng som individuellt val och 100 poäng som utökat program.
Exakt hur fotbollsträningarna på skoltid kommer att organiseras är inte klart.
- Det är långtifrån min kunskap. Vi har kompetens på skolan och gör det här i samarbete med SISU Smålandsidrotten. Sedan skulle jag tro att lokala föreningar kommer att delta på ett eller annat sätt. Det krävs samarbete för att det här ska fungera.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om