"Fotbollen kvar på Ceos"

Socialdemokraterna i Vimmerby kommun anser att en fotbollsanläggning ska ligga på Ceos - inte i Ulriksdal.
Den linjen slog partiet fast på ett gruppmöte
under måndagskvällen.

Helen Nilsson är oppositionsråd för socialdemokraterna.

Helen Nilsson är oppositionsråd för socialdemokraterna.

Foto:

Vimmerby2011-09-21 06:16


- Vi ser till helheten i den här frågan och inser då att stora investeringar är redan gjorda på Ceos, och samtidigt finns det andra behov runt om i kommunen och att då flytta fotbollsanläggningen till ett nytt område är inte försvarbart, säger Helen Nilsson, S.
Partiet behandlade förslaget till ny stadsplanering som moderaterna lanserat. Där är en ny placering av en komplett fotbollsanläggning vid Ulriksdal en bärande del.

Djupa diskussioner
Förslaget behandlas nu politiskt med anledning av att översiktsplanen ska revideras närmaste året.
Enligt Helen Nilsson har det varit långa och djupa diskussioner inom socialdemokraterna, också på måndagskvällens gruppmöte.
- Idéerna och visionerna är i sig intressanta, men det finns också en ekonomisk verklighet och andra behov i kommunen som vi också vill väva in, säger hon.

Lagt kort ligger
Hon pekar på den ramuppgörelse som finns mellan kommunen och Vimmerby IF i samband med beslutet att bygga konstgräsplanen på Ceos. Där kommunen nu fullföljt sitt åtagande om att anlägga en konstgräsplan.
Enligt det är det upp till VIF att bygga färdigt huvudarenan med läktare, omklädningsrum och annat som hör till, av egen kraft.
- Ja, vi anser att en linjen ska gälla fortfarande, och vi tror att VIF fortfarande tycker att det är en bra lösning, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om