Fotoklubb vĂ€xer – ger ut kalender

Vimmerby Fotoklubb bÄde vÀxer och utvecklas. I dagarna slÀppte man sin egen första fotokalender.

Styrelseledamöterna Emmelie Karlsson, Bertil Andersson och Marita Andersson visar stolt upp Vimmerby Fotoklubbs allra första egenframtagna kalender.

Styrelseledamöterna Emmelie Karlsson, Bertil Andersson och Marita Andersson visar stolt upp Vimmerby Fotoklubbs allra första egenframtagna kalender.

Foto: Micael Rundberg

Vimmerby2018-12-19 08:00

Årstidsrelaterade naturbilder fotograferade i hemkommunen. DĂ€r har du temat för Vimmerby Fotoklubbs allra första egenproducerade kalender. HĂ€romdagen slĂ€pptes den till försĂ€ljning.

– Vi har haft omröstning i klubben och de bilder som fick flest röster har vi anvĂ€nt – en per mĂ„nad. Personlig smak och demokrati har fĂ„tt rĂ„da, sĂ€ger Bertil Andersson som varit med i klubben sedan starten.

Vimmerby Fotoklubb bildades 2013, men det Àr först i Är som det har tagit fart pÄ allvar för klubben.

– Vi fick en ny styrelse, och har börjat med en hel del nya grejor. Kalendern Ă€r en sak, men vi har ocksĂ„ gjort fler fotoutflykter, haft förelĂ€sare hos oss och vĂ„ra mĂ„nadsmöten Ă€r vĂ€lbesökta. Det kĂ€nns lite som en nystart, sĂ€ger Emmelie Karlsson, styrelseledamot.

– Efter att ha flyttat runt lite har vi nu ocksĂ„ hittat en jĂ€ttebra lokal i Sveasalen som vi trivs i, fyller Bertil Andersson i.

I takt med fler aktiviteter har ocksÄ antalet aktiva medlemmar ökat.

– I dag Ă€r vi ett drygt 30-tal, och alla Ă€r vĂ€lkomna. Vare sig man Ă€r nybörjare eller proffs. För det Ă€r sĂ„ det ser ut i vĂ„r förening, en trevlig spridning sett till bĂ„de Ă„lder, kön och erfarenhet av fotografering, berĂ€ttar Emmelie Karlsson.

Förhoppningen med kalendern Àr, förutom att sprida och visa upp vackra fotografier, att den ska kunna ge lite extra klirr i Fotoklubbens kassa.

Marita Andersson, Àven hon ledamot i styrelsen:

– Förhoppningsvis ger det oss möjlighet att anordna Ă€nnu fler event under 2019.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om