Fräck bankbedragare

Han hade en id-handling som visade att han var en kund med konto hos Nordea. Han fick också ut en postväxel på 150 000 kronor från bankens kontor i Vimmerby i november. Men mannen var en bedragare. Nu åtalas han för omfattande bankbedrägerier i miljonklassen.

Vimmerby2007-02-22 07:49

Den 55-årige finske medborgaren började sin resa mellan svenska bankkontor i Haparanda den 2 oktober i fjol. Där använde hans sig av ett förfalskat körkort. Bilden på körkortet föreställde 55-åringen, men personuppgifterna tillhörde en helt annan man. En man med företagskonto i Swedbank. Vid besöket på bankens kontor i Haparanda lyckades den 55-årige bedragaren få ut en postväxel på 350 000 kronor.
Polisen har dock varit honom på spåren och han anhölls i sin frånvaro strax före jul. Han greps dock inte förrän den 1 februari i Södertälje. Han häktades några dagar senare vid tingsrätten i Luleå. Det är också där han nu åtalas för åtta grova bankbedrägerier medelst urkundsförfalskning för själva uttagen och för brukande av falsk urkund för de förfalskade körkorten.
I stämningen kräver också bankerna att mannen ska betakla tillbaka de belopp han svindlat till sig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om