Fram med p-skivan! • Snart får kommunen dela ut böter igen

I somras skrevs det mycket om att Vimmerby kommun saknar giltigt beslut för att bedriva parkeringsövervakning. Vilket kunde sträcka sig 21 år tillbaka i tiden. Men nu ska felet ha identifierats, och åtgärdats. Efter nästa kommunfullmäktige får Vimmerbyborna hålla koll på p-skivan och parkeringsdirektiven igen.

Genrebild. Efter nästa kommunfullmäktige kommer kommunen kunna dela ut parkeringsböter igen.

Genrebild. Efter nästa kommunfullmäktige kommer kommunen kunna dela ut parkeringsböter igen.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Vimmerby2024-09-11 17:00

Det som gjort att kommunbeslutet inte varit giltigt är att det saknats ett förtydligande om att en parkeringsvakt ska utföra arbetet. 

Peter Karlsson (C), kommunstyrelsens vice ordförande, förklarar:

– Det vi ser är att vi glömt att skriva "den kommunala parkeringsövervakningen ska utföras av minst en parkeringsvakt, detta genom ett upphandlat entreprenörsbolag". Det är den raden som är det stora som vi missade i förra beslutet. Det har bara stått att "parkeringsövervakningen ska utföras av ett entreprenörsbolag".

Ett 90-tal personer har lämnat in överklagan sen det uppdagades att kommunen saknat tillstånd. Vilket därmed kan komma att kosta kommunen tiotusentals kronor.

– Det är inget mer att säga om det. Vi har gjort fel och då har man rätt att överklaga. Men man kan tycka att det är lite petigt. 

Kommunstyrelsens ordförande, Helen Nilsson (S), instämmer med sin kollega: 

– Det känns som att man borde förstå att det faktiskt ska utföras av någon.

Efter att ändringen godkänns i nästa kommunfullmäktige, 23 september, får Vimmerbyborna återigen vara uppmärksamma på sina parkeringar.

– Det kan dröja någon vecka efter KF, men sen drar det igång igen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!