Framgångsrecept

Petter Johansson är, tillfälligt, tillbaka i sitt gamla plugg. Restaurangskolan i Vimmerby. Sedan han gick här och blev ännu mer bestämd när det gällde drömyrket har mycket hänt - han har hunnit jobba på flera välkända restauranger, chefat över femton ryssar på lyxkryssare runt halva jorden och nu lagar han mat hos Bengt Sjöström på Restaurang Linnéa i Göteborg.

Petter Johansson, bördig från Kisa, har gästat Restaurangskolan i Vimmerby, där han själv började sin bana hösten 2006. Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Petter Johansson, bördig från Kisa, har gästat Restaurangskolan i Vimmerby, där han själv började sin bana hösten 2006. Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Foto:

Vimmerby2006-10-24 06:24

Redan när Kisakillen Petter Johansson var tio visste han vad han skulle bli. Kock. Och inte bara kock. Han skulle bli en av världens bästa, också.
Självförtroendet och viljan finns kvar i honom, tolv år senare, men har väl blandats upp med en smula realism.
- Konkurrensen är ju stentuff. Så en av de bästa i världen vet jag inte...Nu är mitt mål att bli en av de bästa i Sverige - och jag vill bli Årets Kock innan jag fyller 30.
Trettio är magiskt, säger han. Har man inte kommit någon vart och fått något av den kändisstatus och berömmelse som krävs för att hamna i kockeliten innan trettio, då är det tufft.
- Det är bara när man är riktigt ung man orkar lägga ner allt slit som krävs, och när det kommer familj med i bilden blir det ju en helt annan sak.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om