– Vi hann ha årsmöte i mars, då blev det lite tårtkalas, berättar Jan-Ingvar Andersson, som varit aktiv i föreningen sedan mitten på 60-talet.
Men sedan ställdes alla aktiviteter in, förutom bygdevandringen. Under vandringen brukar ett femtiotal personer promenera runt byarna där boende berättar om ortens historia. I år blev omfattningen mindre.
– Då var vi 23 personer som gick runt Klocketorp och Hallersrum, säger Andersson.
Det traditionsenliga valborgsfirandet på Linstorps kulle, vars historia sträcker sig längre än föreningens, uteblev också.
– Det var ingen tvekan om att vi skulle ställa in. Det brukar komma 200-300 personer, berättar Andersson.
Han berättar vidare att majbrasan blivit inställd tre gånger de senaste 60 åren. 1974 och 1993 på grund av torka, och 1985 blev den uppskjuten på grund av ett 30 cm tjockt snötäcke.
Håkan Samuelson som varit med från starten 1960 har aldrig varit med om något liknande.
– Det är ledsamt, berättar Samuelson.
– Det är tomt, men det är tomt lite överallt, säger Bernt Andersson.
Hembygdsgårdens vackra omgivning har trots allt lockat en del picknickgäster.
– Det kom ganska många hit och fikade i början av sommaren, det välkomnar vi, säger Tomas Karlsson.
Istället har föreningen fokuserat på att underhålla hembygdsgården – de har klippt gräset, hållit rent, och tjärat in grinden till Linstorpskulle.
– Det påverkar ekonomin också, i vanliga fall säljer vi lotter på festerna, säger Tomas Karlsson, kassör i föreningen.
Arne Johansson är lotteriansvarig och kan skratta åt ironin i att swishkontot - skapat för att underlätta betalningar - har aktiverats just i år. Han hoppas att lotteriförsäljningen nu ska fortgå via Facebook.
Men föreningen har inga planer på att lägga ned.
– Vi kommer klara oss ekonomiskt, men åldersmässigt är en annan fråga, skrattar Karlsson, och berättar att det är svårt att få yngre människor att engagera sig.
– Jag hoppas att fler av de som flyttar hit engagerar sig, säger Jan-Ingvar Andersson. Han planerar att snart överlåta ansvaret för bygdevandringarna till någon annan.
– Jag hoppas att det är någon som vill ta över, säger han.
Föreningens planerade öppna hus och den årliga brasaftonen i september är lagda på is.
– Vi får se om det går att ha något till hösten, eller om det är ett förlorat år. Framtiden får stå i stjärnorna, säger Jan-Ingvar Andersson.