Framtidsdagar 2006 i Vimmerby

Hur blir man handläggare på Arbetsförmedlingen? Vad är egentligen en KY-utbildning? Vad gör en personlig assistent? Det kan 800 gymnasieungdomar i Vimmerby och Hultsfred få veta när det är dags för Framtidsdagen 2006 - den här gången förlagd till Vimmerby.

Vimmerby2006-02-11 05:17

- Ungdomarna idag drunknar i alternativ. För att välja måste man veta vad det finns att välja på, säger Malin Nilsson, Vision Vimmerby.
Den 15 februari är det dags för Framtidsdagen 2006. Ett 50-tal utställare, varav hälften är olika utbildningsanordnare från hela landet och hälften lokalt förankrade företag och yrkesroller, finns till hands för att svara på ungdomarnas frågor.
Det är fjärde året som Hultsfred och Vimmerby kommuner samarbetar för att visa olika framtidsvägar för gymnasieeleverna och bakom det hela står Hultsfreds gymnasium, Vimmerby gymnasium, Hultsfreds Näringslivscentrum och Vision Vimmerby.
- Tack vare samarbetet når vi en stor elevgrupp och då blir det desto lättare att locka hit universitet och högskolor från hela landet, och det tjänar naturligtvis eleverna på, säger Ingrid Gustavsson och Susanne Ekeflod, studie- och yrkesvägledare på Hultsfreds gymnasium, Margaretha Helander, ansvarig för kontakten mellan näringsliv och skola på Hultsfred Näringslivscentrum, Lena Åström Rinaldo, studie- och yrkesvägledare på Vimmerby gymnasium och Malin Nilsson, Vision Vimmerby, som samlats för att finslipa planeringen inför den 15 februari.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om