Från Eurovision till Vimmerby: "Det var hela energin som lockade"

Den nionde maj är det dags för Robin Bengtsson att framföra ”I can't go on” på Eurovision Song Contest inför miljontals tv-tittare. Den 23 juli är det Vimmerbyborna som får ta del av framträdandet. Då kommer han och åtta andra folkkära artister till Vimmerby på Diggiloos turné.

Hela gänget Diggiloo laddar inför Vimmerbybesöket.

Hela gänget Diggiloo laddar inför Vimmerbybesöket.

Foto:

Vimmerby2017-05-08 19:00

Hitsen ”I can't go on” och ”Constellation prize” är givna när melodifestival vinnaren Robin Bengtsson i sommar följer med på Diggiloos turné. Förra året hade evenemanget totalt 130 000 besökare i alla åldrar och i år är det 15-års jubileum. Men trots den förväntade publikanstormningen har Robin inga nerver som spökar.

– Det ska bara bli kul. Vi har mycket tid att repa och får göra låtar som vi tycker om, så jag känner mig lugn. Själv kommer jag köra mina låtar från Melodifestivalen och ta in nutida populistisk pop och gammal soul.

Den åttonde av totalt 22 shower kommer att hållas på Arena Ceos i Vimmerby och det innebär två premiärer. Det är första gången som Diggiloo kommer till staden och det är första gången som Robin uppträder på orten.

– Det ska bli jättekul jag har aldrig sjungit i Vimmerby förut, säger Robin.

Önskan om att få vara med på Diggiloo föddes förra sommaren då Robin själv satt bland Luleå-publiken.

– Jag kände direkt att det var något som jag själv ville göra. Det var hela energin som lockade, att få jobba med andra artister, bra ljud, stor scen. Det är fantastiskt roligt att få vara med i år.

I år består av Diggiloogänget av artisterna David Lindgren, Wiktoria Johansson, Jessica Andersson, Charlotte Perrelli, Tommy Nilsson, Bruno Mitsogiannis, Andreas Johnson, Özz Nujen och Robin Bengtsson. Men för Robin ligger turnén fortfarande långt fram i tiden, först är det Eurovision som gäller.

– Det är två ganska olika saker. Diggiloo är en härlig show men mycket kontakt med publiken. På Eurovision har man tre minuter på sig att göra ett intryck och man tittar rakt in i kameran.

Hur Robin tror att det kommer att gå vill han helst ha osagt, men komma vidare från semifinal, det vill han.

– Mitt första mål är att ta mig till final sedan är det svårt att sia i hur det kommer att gå. Eurovision är något som man gör en gång i livet så jag vill framförallt njuta av upplevelsen och ha kul.

Mello-vinnaren Robin Bengtsson lovar att bjuda på sina största hits när turnén landar i Vimmerby i juli.
Mello-vinnaren Robin Bengtsson lovar att bjuda på sina största hits när turnén landar i Vimmerby i juli.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!