Från hemlös till hjälpande hand

I 25 år levde han som missbrukare och tidvis även hemlös i Vimmerby. Sedan några år lever Michael Nyborg ett ordnat liv och är ny föreståndare för LP-kontakten. Där försöker han hjälpa andra missbrukare och ge hopp om ett liv utan droger.

Sedan januari öppnar Michael Nyborg dörren till LP-kontakten och hälsar alla välkomna. Michael Nyborg vill visa att det finns hopp om ett liv utan droger.

Sedan januari öppnar Michael Nyborg dörren till LP-kontakten och hälsar alla välkomna. Michael Nyborg vill visa att det finns hopp om ett liv utan droger.

Foto:

Vimmerby2009-05-11 06:08


Det finns många missbrukare även i lilla Vimmerby. Fler än man kan tro, enligt Michael Nyborg och de behöver hjälp och hopp om att det kan finnas ett liv bortom missbruket. Michael Nyborg är ett gott exempel på det. I 25 levde han med hasch, amfetamin och alkohol.
Ursprungligen från Värmland hamnade Michael Nyborg först på ett behandlingshem i Målilla i slutet av 1980-talet. Sedan flyttade han till Öland men lyckades bara bitvis vara fri från missbruket.
-Jag trodde att jag kunde flytta från problemen men de följer med.

Hemlös i Vimmerby
I slutet av 1990-talet hamnade Michael Nyborg i Vimmerby.
-Jag kom hit som fullfjädrad missbrukare, säger Michael Nyborg och berättar att han länge levde som hemlös.
-Under en period på ett och ett halvt år sov jag ute varje natt, berättar han.
För någon som har ett hem är det nästan omöjligt att förstå hur man kan klara av att sova ute men Michael Nyborg berättar om öppna toaletter, soprum och parkeringshus och parker där det gick att sova.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om