Från Monopol till avancerade figurspel

Den här veckan håller drygt 100 spelföreningar runt om i landet öppet för att visa sin hobby. En av dem är Vimmerby Wargaming.- Ett bra tillfälle att komma och prova på, säger Filip Arvidsson, ordförande i föreningen där man spelar alla spel. Med ett undantag - dataspel.

Vimmerby2012-10-30 07:10


På lördag fyller föreningen Vimmerby Wargaming ett år och det passar ju särskilt bra just den här veckan, när spelföreningar som är anslutna till Sverok, Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, har spelvecka.

Fritt fram
Det som började med att två spelintresserade killar på Folkhögskolan, Filip Arvidsson och Mikael Hoffsten, ville göra något tillsammans, har vuxit.
- Idag har vi medlemmar från tioårsåldern upp till 30-årsåldern, både killar och tjejer. Alla med olika bakgrund och intressen, men med det gemensamt att vi gillar att spela spel. Vi har ingen åldersgräns - det är fritt fram att vara med för alla.
Varje söndag träffas en kärngrupp på 10-12 personer på Fabriken för att spela.
- Vi spelar allt. Kortspel, brädspel och rollspel. Allt utom dataspel. Grejen är att vi träffas, det är så många som sitter själva hemma framför datorn och man kan känna att man kommer till en punkt där det räcker, säger Filip Arvidsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om