Prime ger kärlek till outnyttjad lokal

Nedervåningen på restaurang Prime har länge stått outnyttjad. Nu satsar man på en ordentlig uppfräschning för att få nytt liv i lokalen.

Restaurang Prime fräschar upp den lokal som en gång i tiden var nattklubb.

Foto: Annie Hogner

Vimmerby2024-04-18 17:00

I dagarna har restaurang Prime hintat i sina sociala kanaler om att de har något på gång på sin nedervåning – den lokal där det förr om åren var nattklubb. Under en tid har det funnits spel så som shuffleboard och biljard där och dj-båset finns fortfarande kvar, men inget av det har varit särskilt flitigt utnyttjat. Det vill man få ändring på nu. 

Det är ingen större ombyggnation som ska ske, men ommålning och lite annat småfix är i full gång.

– Vi vill kunna börja använda det rummet mer helt enkelt. Det ska bli ljust och fräscht. Vi kommer att möblera om lite, ta dit ett pingisbord och i sommar ha det som en lekhörna för barn, säger Johannah Fredricson, restaurangansvarig.

undefined
Nedervåningen som tidigare hade rödbruna väggar har nu ljusats upp.

Gör ni det för att nischa er mer mot barnfamiljer?

– Det känns som att somrarna i Vimmerby redan är nischade mot barnfamiljer lite automatiskt tack vare Astrid Lindgrens Värld. Men barnen äter oftast upp lite snabbare och blir rastlösa så nu kan de få en plats att gå till.

Hur det kommer sig att rummet knappt använts på sistone kan Johannah Fredricson, som bara är några månader in i sin tjänst, inte svara på.

– Nu tänker vi att det ska vara fritt att nyttja för hotell- och restauranggäster under sommarsäsongen. Efter det kan det bli aktuellt att man ska kunna abonnera rummet om man är ett större gäng eller så, men vi får se hur det blir när vi kommer dit.

undefined
Nedervåningen på Prime ska få nytt liv.
undefined
Just nu står möblerna huller om buller, men det ska fixas till.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!