Den inte helt ovanliga förklaringen är kärleken. Anders Bohlin träffade sin sambo när han bodde och arbetade på Teneriffa. Och sambon var från Hultsfred.
– Hon ville flytta hem. Så blev det.
Backar vi bandet startade Anders Bohlins 40-åriga krogkarriär i Motala, där han började baka pizza som
15-åring och startade eget som 19-åring.
2005 flyttade han till Mallorca och köpte en restaurang i Palma Nova, som han byggde om till skandinavisk.
Irrfärd till nytt jobb
– Efter några år sålde jag den och köpte en cafébar vid stranden och drev den en tid, innan jag åkte på semester till Teneriffa och gick vilse i Los Cristianos.
En irrfärd som ledde honom till en skandinavisk bar, där han gick in och frågade om de behövde personal.
– Jag jobbade vintersäsongen på Teneriffa och fem månader över sommaren i England och det blev några år.
Inspirerande sidospår
Själv var han hemma i Sverige en enda gång på tio år – men sambons längtan hem till Hultsfred resulterade i att han hamnade på Tobo Golfrestaurang förra sommaren, med ett inspirerande sidospår i demensvården däremellan.
– Det har gått bra, och jag kör catering i mitt eget företag också. Efter den här säsongen som anställd av Tobo Golfklubb siktar jag på att driva restaurangen i egen regi.
Husmanskost är basen.
– Det har jag hållit på med hela livet. När säsongen drar igång ordentligt blir det lite mer à la carte och på fredagarna har vi lite event med grillning och exotisk buffé efter tävlingarna.
Och visst är han golfare.
– Jag har spelat golf i 25 år, med några års uppehåll. Men nu är jag igång igen, det är bara tiden som inte vill räcka till. I den här restaurangen blir det mest golfprat, så vore man inte intresserad själv vore det nog svårt att hänga med...