Friskis fyller 20

Till Friskis&Svettis första jympapass i Sverige 1978 kom en motionär. Något sådant behövde aldrig jympapionjärerna Åsa Wejdenmark, Agneta Svensson Lindqvist och Jan Pettersson, som drog friskisrörelsen till Vimmerby, uppleva.

Vimmerby2011-03-12 05:05


Folk köade till dåvarande Tullportskolans gymnastiksal för att få pröva detta nya. Och lite lagom trångt kan det fortfarande vara på jympagolvet, 20 år senare.
Friskis&Svettis i Vimmerby har idag 600 medlemmar och är en av kommunens största föreningar. Procentuellt ligger Vimmerby över rikssnittet - här finns fler Friskistränande per invånare än på de flesta andra platser.
På sätt och vis kan man säga att den ideella föreningen vuxit ur kostymen. Efterfrågan på motion blir bara större.
De nuvarande verksamhetsledarna Anneli Lennartsson och Susanne Rinaldo -McWilliams ser två käppar i hjulet:
- Vi har generellt behov av flera ledare och har bara en lokal, vilket gör det omöjligt att dra igång spinning trots att vi har två ledare på gång. Samtidigt är det fantastiskt roligt att så många vill röra på sig - och att vi idag kan erbjuda ett 20-tal pass i veckan av olika intensitet, varav två i Södra Vi. Dessutom börjar vi med jympa även på lördagar från och med i höst och har då alltså verksamhet sju dagar i veckan. Så visst växer vi!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om