Frissan som bara fortsätter...

Att Birgitta Lundberg fyller 75 år idag lär inte hindra henne från att gå till jobbet. Inte om hon har kunder som väntar på att bli fina i håret.
- Jag är inte så mycket för det där med att fira födelsedagar längre, säger hon.
Desto mer är hon för att fortsätta jobba med det hon ägnat sig åt sedan hon gick ut Frisörskolan i Linköping för nästan 60 år sedan. På Svanbergs Dam- O. Herrfrisering får dagarna mening.

Gun Billinger har tagit plats i stolen för att få fina lockar. Birgitta Lundberg tycker det är skönt att dagens permanentvätskor och produkter är så mycket skonsammare och bättre att jobba med.

Gun Billinger har tagit plats i stolen för att få fina lockar. Birgitta Lundberg tycker det är skönt att dagens permanentvätskor och produkter är så mycket skonsammare och bättre att jobba med.

Foto:

Vimmerby2014-10-15 06:42


Nej, något pensionärsliv drömmer hon inte om, Birgitta Lundberg. Tvärtom är hon på sin salong i god tid på morgnarna, innan första kunden tar plats i stolen.
Alltid finns det något att stöka med.
Salongen har en atmosfär av nostalgi. Här finns en hel del inventarier som andas retro. Häromdagen kom några ungdomar förbi för att höra vad en klippning kostade.
- De blev ganska positivt överraskade när de kom in, tror jag. "Vad mysigt här är, inte bara vitt och vitt!"

Kunder i generationer
Kundkretsen är blandad. Damer och herrar. Barn och äldre. Unga och medelålders. Birgitta Lundberg har stammisar som kommit till henne för en klippning, färgning eller permanent i 25-30 år. Hon är inne på både andra och tredje generationen i vissa familjer. Den sociala biten väger tungt.
- Det betyder otroligt mycket. Alla mina kunder är bara trevliga och det är klart att vi får bra kontakt och rentav vänskapsrelationer med åren.
Hon ångrar inte att hon valde frisöryrket när hon som ung flicka hemma i Överum stod i valet och kvalet och hade lite tankar på att bli sjuksköterska.
- Men jag var nog för känslig för sjukvården. Frisör har passat mig bra. Det är ett skapande jobb, och jag har alltid trivts med det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om