Frodig bygger motormuseum i världsklass

Magnus Frodig har alltid haft ett stort motorintresse. Från motocrossförare som ung till att tävlingsköra Ferrari. Nu bygger han ett eget museum: MX World Collection Motocross Museum beräknas slå upp portarna i september. - Det ska bli roligt att visa upp samlingen. Den är helt unik, bland annat kommer jag att ha alla Hollands världsmästarcyklar på plats, säger Magnus Frodig.

Världsmästarcyklar. Magnus Frodig vid några av de motorcyklar som kommer att visas i motormuseet som invigs i Vimmerby i september.

Världsmästarcyklar. Magnus Frodig vid några av de motorcyklar som kommer att visas i motormuseet som invigs i Vimmerby i september.

Foto:

Vimmerby2013-03-05 07:13


Magnus Frodig har ett genuint intresse för motocross. Och då speciellt gamla cyklar med en historia. Allra bäst gillar han att göra iordning skrotiga cyklar och återskapa dem till originalskick. Nu åker han runt i Europa och köper in crossar av världsmästarklass. Men även kläder, bilder och pokaler. Allt för att få en så komplett samling som möjligt till det motocrossmuseum som just nu är under uppbyggnad och som kommer att samla MX-intresserade från hela världen.
- Jag tog upp mitt gamla intresse för cross när jag slutade tävlingsköra Ferrari. Det är roligare att skapa något själv, något unikt.

Ryktet går
Än så länge finns det runt 100 crosscyklar i Frodigs samling. Och fler ska det bli. Det cirka 1400 kvm stora museet intill Astrid Lindgrens Värld kommer säkert att rymma det dubbla.
- Jag köper in fler hela tiden och har många unika cyklar, bland annat ett tiotal världsmästarcyklar. Jag har även hittat kläder, hjälmar, pokaler och allt annat som hör ihop med olika cyklar och förare.
Ryktet om Magnus Frodigs cross-samling har spridit sig över världen. Många vill finnas med i museet.
- Förarna tycker det här är roligt och vill gärna bidra när de förstår att jag satsar seriöst.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om