Frödinge bakar kunglig tårta

Det här är inte tårtan som gästerna på Kronprinsessans bröllop kommer att hugga in på den 19 juni. Men det är den kungliga bröllopstårtan som hela Sverige kan fira med, och det redan snart. - Jag tycker att "Bröllopstårtan" är den godaste tårta vi gjort, säger Magnus Carlsson, produktchef på Frödinge Mejeri.

Vimmerby2010-01-23 05:05

Hovet har godkänt 17 svenska företag att ta fram produkter att ingå i den officiella bröllopsserien inför bröllopet med kronprinsessan Victoria och Daniel Westling i juni. Och bland de utvalda leverantörerna finns Frödinge Mejeri, som tagit fram en speciell bröllopstårta.

Kvarts miljon
I torsdags lanserades den på Formexmässan på Stockholmsmässan i Älvsjö och den kommer att finnas i butiker i hela landet från vecka 5. Den beräknade produktionen är en kvarts miljon tårtor och den är insåld på alla butikskedjor i Sverige.
Frödinge Bröllopstårta är en klassisk svensk gräddtårta med traditionella svenska smaker. Tårtan består av två sockerkaksbottnar och en fyllning med vaniljkräm, vaniljgrädde och hallonsylt. Sylten i fyllningen är formad som hjärtan, vilket syns när man skär en tårtbit. Tårtan har ett täcke av vit marsipan och är dekorerad med den officiella bröllopsseriens sigill i choklad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om